Vörösiszap

2010.12.08. 13:35

Bábszínházak a gyermekekért: közel félmillió forint a kolontári iskolának

A magyarországi bábszínházak létrehozták a Bábosok a gyermekekért Kovács Ildikó Gyermektámogatási Alapot; idén a vörösiszapkárosultakat támogatják.

Merklin Tímea

A magyarországi bábszínházi és gyermekszínházi szakma által életre hívott gyermektámogatási alap 2010. évben  az adományozók közös döntése alapján a kolontári Táncsics Mihály Általános Iskola felújítására ajánlja fel 486.000 forint értékű támogatását.

Az  alap létrehozását a szombathelyi Mesebolt Bábszínház kezdeményezte. Segítő szándékuk megfogalmazása után azonnal csatlakoztak más hazai bábszínházak és bábjátékosok.

Támogatók: a Bóbita Bábszínház  Pécs, Boráros Szilárd bábtervező, Kovács Géza bábjátékos, Ciróka Bábszínház  Kecskemét, ESZME  Budapest, MárkusZínház  Pécs, Center Színház  Karitatív Gyermekszínházi hétvége: Kincses Színház, Perneki Ildikó, Domonkos Béla, Gaál Ildikó, Figurina, Török György, Ládafia, Mesekocsi Színház, Meseláda, Maskara, Bábakalács Bábszínház, Gengréna Együttes, Tintaló Társulás  Kecskemét,  Vaskakas Bábszínház  Győr,  Ziránó Színház  Hottó.

A közel félmillió forint értékű, összegyűjtött adományt a napokban adták át a vörösiszap-károsult kolontári általános iskola igazgatónőjének. A pénzt az épület felújítására szánják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!