Z-Generáció

2015.06.25. 11:17

Hanna megmondja - Milyen egy jó barát és egy rossz barát?

Top 5 tipp, milyen egy JÓ barát és top 5 tipp, milyen egy ROSSZ barát.

Mehlhoffer Hanna

Bizonyára a kedves olvasóimnak vannak barátaik, legalább egy. De mivel minden ember más, így minden ember máshogy viselkedik egy barátságban, legyen az lány vagy fiú. Most fel fogom sorolni, hogy szerintem milyen egy jó barát és egy rossz barát.

JÓ BARÁT


1. Egy jó barát mindig melletted áll a bajban, még akkor is, ha ő is bajba kerülhet amiatt, hogy melléd állt.

2. Egy jó barát sosem hazudik, de olyan igazságot, ami neked fájhat, a lehető legkésőbb mondja el, csak amikor már muszáj.

3. Egy jó barát soha nem adja ki a titkodat, és nem hagy cserben. De cserébe te se áruld el az ő titkait!

4. Egy jó barát nem hagy cserben egy fiúért, akkor meg főleg nem, ha a fiú előzőleg a te barátod volt.

5. Egy jó barát persze barátkozhat mással is, ez téged ne zavarjon. (Az egyik barátnőmmel is ezért vesztünk össze, mert zavarta, hogy mással is barátkozom.) Ez még nem jelenti azt, hogy egy másik barát/barátnő miatt téged elfelejthet!


ROSSZ BARÁT


1. Az a legrosszabb egy rossz barátban, hogy igazából nem is a barátod. Csak úgy tesz. És csak a pillanatra vár, hogy ártani tudjon neked. Például, ha azt gondolod, hogy legjobb barátok vagytok, és minden titkodat elárulod neki, az is lehet, hogy az illető rögtön rohan egy olyan emberhez, aki nem szeret téged, és elmondja neki az összes titkod. És gondolom, tudod, mi jön ezután...

2. Egy rossz barát megállás nélkül bajba próbál keverni téged. Ha bármi olyat csinálsz, amit nem szabadna, az „álbarátod" rohan a legközelebbi felnőtthöz, aki érted felel (tanár, szülő stb.), és beköp neki. És persze azután vigyorogva végignézi, ahogy leszidnak téged.

3. Egy rossz barát megállás nélkül féltékennyé próbál tenni téged. És ezért szinte bármit képes megtenni. Pl.: Másik barátjával menőzik. Jó cuccokkal menőzik. Az újonnan szerzett élményeivel dicsekszik neked. És ez sajnos néhány embernél be is válik. Én ugyan nem vagyok féltékenykedős típus, de egy régi barátom sokszor próbált engem féltékennyé tenni, és emiatt bizony sokat veszekedtünk.

4. Egy rossz barátot nem érdeklik a te élményeid, a te cuccaid, és nagyon zavarja, ha egy másik barátodat bemutatod neki, vagy vele lát. Ha egy jó cuccodat mutatod neki, azt mondja rá, hogy ronda, és az ő cuccát kezdi el mutogatni.

5. Egy rossz barát soha nem áll ki érted. Ha bajba kerülsz, ő nemhogy nem áll ki melletted, de próbálja a helyzetedet még rosszabbá tenni. Próbál ellened fordítani mindenkit, hogy senki se segítsen neked a pácban.

+ 1. A barátokra néha jellemző, hogy mindenben utánoznak téged. Ez nem tudom, hogy jó vagy rossz, döntsétek el ti! ;)

Hát, ezek az én pontjaim! Remélem, hogy tudtam nektek segíteni! Ha esetleg vannak még ötleteitek, akkor írjátok meg nekem!
Címem: [email protected]!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!