Zene

2014.11.30. 11:08

Bejutott a Virtuózok döntőjébe a szombathelyi Foki Dániel

Bejutott a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségeket kutató verseny döntőjébe a szombathelyi Foki Dániel. A 22 éves tehetség a pénteki adásban Donizetti: Szerelmi bájital - Belcore áriáját énekelte.

Munkatársunktól

Mint arról már korábban beszámoltunk, bejutott a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségeket kutató versenybe Foki Dániel (22), aki operaénekesnek készül, a bécsi zeneművészeti egyetemen tanul, de Szombathely is a fiának mondhatja, mert előző iskoláit itt végezte. Valójában a Vas megyei kis falu, Sorkikápolna hírnevét öregbíti, ahol a családjával lakott és nevelkedett, csak Budapesten a versenyen és Bécsben az egyetemen valószínűleg egyszerűbb szombathelyiként bemutatkozni, mert a megyeszékhelyről legalább mindenki tudja, hol van, és ez az iskoláztatása okán igaz is.

Dani a pénteki adásban Donizetti: Szerelmi bájital - Belcore áriáját énekelte. Dani megfogadta Miklósa Erika elődöntős tanácsát, és már nem riadt meg a magas hangoktól, bátran énekelt a színpadon, és a tőle megszokott színészi játékban is nagyot alakított. Ezt Rákász Gergő is így látta: "Jól állt Daninak ez a bohém katona szerep. Ugyan a vígoperában nem ő nyeri el a főhősnő kezét, de az ember érzi, hogy nem bánja ezt ő nagyon, hiszen a regiment továbbvonul, és a láthatáron már ott a következő falu, és a következő főhősnő..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!