Egerszegen a Falco KC

2024.04.30. 07:00

Következik a kosárlabda elődöntő második mérkőzése

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság elődöntőjének második felvonásán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a szomszédvár ZTE vendégeként lép pályára kedden 18 órakor.

Tóth Gábor

Az alapszakaszgyőztes, címvédő Falo erődemonstrációt tartott az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc első, szombathelyi felvonásán: 16 perc után 45-21-re vezetett, a nagyszünetben 29 pont volt az előnye, öt perccel a záró dudaszó előtt elérte a 40 pontot a különbséget, végül 38 pontnál állt meg a számláló – 101-63-ra nyert a sárga-fekete gárda. A Falco harcosan,, szervezetten kosárlabdázott, végig erős tempót diktált – a ZTE pedig nem tudta tartani a lépést. Ráadásul a szakmai stáb arra is ügyelt, hogy senkit ne játszasson túl: a kulcsemberek közül Perl, Keller és Pongó 21, Benke 20, Tiby pedig 19 percet töltött a pályán.

– Gratulálok a játékosaimnak! Sokat beszéltünk arról, hogy egy ilyen párharcba milyen mentalitással kell belemenni – mi pedig jó mentalitással mentünk bele a meccsbe, és tulajdonképpen az első perctől az utolsóig tartottuk a ritmust, koncentráltunk. Adtunk 25 gólpasszt, szedtünk 41 lepattanót – csapatként játszottunk. De a mai mérkőzés végeredménye nem számít, csak annyi történt, hogy 1-0-ra vezetünk. Vasárnap már fordulunk rá a következő összecsapásra, azért fogunk dolgozni, hogy kedden Egerszegen is hasonló teljesítményt nyújtsunk! – fogalmazott a szombati találkozó után a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője, Milos Konakov.

– Egy egészen más mérkőzésre számítok Zalaegerszegen, a ZTE szerintem koncentráltabban, nagyobb intenzitással fog pályára lépni – vélekedett az elődöntő első felvonásán 7/3 pontig jutó Falco-légiós, Matthew Tiby. – Hazai pályán, a saját szurkolói által támogatva egy sokkal veszélyesebb ZTE vár ránk – és ellenfelünk vélhetően tanult a szombaton elkövetett hibáiból, bizonyára megpróbál meglepni minket néhány taktikai újítással. Amelyekre majd reagálnunk kell. Mi viszont szeretnénk a szombatihoz hasonló teljesítményt nyújtani. Tovább higgadtan, ismét csapatként kell kosaraznunk. Elől és hátul is agresszív játékra lesz szükség. Szeretnénk a saját játékunkat játszani, és természetesen szeretnénk győzelemmel hazatérni.

A ZTE 150 belépőt küldött Szombathelyre – fél óra alatt az összes tikett elfogyott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában