Nagy sikerrel

2024.05.08. 07:00

Tenisszel emlékeztek meg Takács Józsefről - fotók

Nagy sikerrel, népes mezőnnyel zajlott le a már harmadik alkalommal megrendezett, amatőr teniszezők számára kiírt Takács József Emléktorna.

Tóth Gábor

Forrás: Palotai Zoltán

A már nyolc éve eltávozott volt városi sportvezető, Takács József nagyon szerette a teniszt - éppen ezért egykori barátai már hagyományosan egy tenisztornával adóznak emlékének. Az idei erőpróbán három kategóriában közel 60 játékos ragadott ütőt, és lépett pályára a Késmárk utcai Tenisz Centrumban. A minőségi teniszre garancia volt, hogy több korábbi emléktorna-győztes nevezett, illetve a város, a vármegye tenisz életének meghatározó szereplő álltak csatasorba. A megnyitón Tóth Kálmán, a városi sportbizottság elnöke köszöntötte a jelen lévőket, így Takács József özvegyét és családtagjait, a játékosokat, a házigazdákat, a szervezőket. Bevezetőjében méltatta Takács József sportvezetői, sportolói eredményeit, valamint elevenítette közös sportélményeiket. A városi Sport és Ifjúsági Iroda képviselői (Kovács Balázs, Szandi Gábor, Havasi Attila) jelezték, hogy a későbbiekben is támogatják az ilyen jellegű rendezvények szervezését. Ezután Palotai Zoltán versenyigazgató ismertette a játékrendet, kiemelve, a szervezők is meglepődtek azon, hogy a férfi egyéni kategóriában már a 16-os táblára kerüléshez is selejtezőket kellett beiktatni.


A férfi +120-as páros korosztályba nyolc csapat nevezett, két csoportban kezdődött a küzdelem,  majd a harmadik helyért a két második játszott, a döntőbe pedig a két csoportgyőztes került be.

Végeredmény: 1. Sákovics Péter/Palotai Zoltán, 2. dr. Rajki Csaba/Héra Zsolt, 3. Donazy Ottó/Mayer László, 4. Bilics László/Catomio János

Férfi nyílt páros kategóriában 10 páros indult, a nyolcas táblához selejtezőket játszottak, majd egyenes kieséses rendszerben folytatódott a torna.

Végeredmény: 1.Molnár Péter/Molnár Róbert, 2.Rózsavölgyi Zoltán/Süle Róbert, 3. Hujber Zoltán/Hulman Zsolt, 4.Ceglédi Gábor/Simonits Péter

A férfi egyes versenye 20 teniszezővel rajtolt, selejtezők után alakult ki a 16-os tábla, ahonnan már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a küzdelem.

Végeredmény, 1. Süle Róbert, 2. Molnár Péter, 3. Rózsavölgyi Zoltán, 4. Csányi Bálint.

A Díjátadón Palotai Zoltán versenyigazgató, Szabó Péter versenybíró, a helyszínt biztosító Tenisz Centrum vezetője, valamint Kozmor Géza, a rendezvény támogatója, az Alpok Dent tulajdonosa jutalmazta a legjobbakat.  Majd kötetlen, baráti beszélgetésével zárult a verseny - megfogalmaz a célt, hogy jövőre ismét meg kell rendezni a Takács József Emléktornát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában