Állatvilág

2015.08.29. 08:20

Remekül pecáztak, sikerült visszavágni, jövőre folytatják

A Vas megyei csapat győzelmével végződött az osztrák magyar barátságos - ezúttal Ausztriában rendezett horgászverseny.

Takács Gábor

Már a 9. alkalommal rendezték meg Heinrich Graf emlékére a Burgenlandi Horgász Szövetség és a Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége által létrehozott hagyományos, barátságos osztrák magyar horgászversenyt. A tavalyi megmérettetést a lukácsházi Abért II. tavon az Ausztriát képviselő csapat nyerte meg sorozatban harmadszor diadalmaskodott az évete egyszer esedékes erőpróbán, így a vándorserleget is elhódította. Az idén a visszavágás reményében indult a 22 fős vasi gárda a Markt Allhauban megrendezett emlékversenyre. A csapattagok a Vasi Vizeken versenysorozatban nyújtott teljesítményük elismeréseként lettek beválogatva, így erős küldöttség verbuválódott össze magyar oldalon.

A vasi csapat legeredményesebb pecása, Török Zoltán és egy amur

A megérkezést követően a Burgenlandi Horgász Szövetség ügyvezető elnöke Herwig Dorner köszöntötte a résztvevő csapatokat. A technikai értekezletet követően a horgászok elfoglalták kisorsolt helyeiket a vízparton, illetve a sekély partszakasz miatt néhányan a tó vízében. Kezdetben a tó adottságait remekül ismerő helyi horgászok fogták az 5-7 kiló közötti amurokat, pontyokat. A magyar pecások a vízi adottságok gyors felmérése után inkább kisebb pontyokat, amurokat, kárászokat fogtak. A nagy forróság miatt a verseny felénél 30 perces pihenőt kaptak a horgászok. Míg az osztrák vendéglátók hideg frissítőkkel kínálták a résztvevőket, addig a szervezők gyorsan lemérték az addig horogra akadt halakat. Kisebb meglepetésre a 4 órás verseny második szakaszában nagyon belelendültek a vasi pecások, egymás után terelték a szákokba a nagyobb halakat. A legeredményesebb magyar pecás Török Zoltán volt, aki 24 kg halat fogott. A nagy izgalmakkal várt végső mérlegelés előtt már sejteni lehetett, hogy szoros végeredmény alakul ki így is lett. Végül az osztrákok (27 versenyző) 195270 gramm fogással mérlegeltek, a 22 magyar pecás pedig 159350 gramm összfogással végeztek. Így a vasi versenyzők átlagsúlyban néhány gramm hallal ugyan, de nyertek. tg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!