Kosárlabda

2017.10.30. 21:52

A ciprusi Keravnos a Körmend vendége

KÖRMEND A FIBA Europe Cup D csoportjának két veretlen együttese találkozik szerdán 20 órától (DIGI Sport 2) Körmenden, a Városi Sportcsarnokban. Az Egis Körmend a ciprusi Keravnos gárdáját fogadja.

Németh Zsolt

Az első két fordulót mindkét csapat hibátlanul vette. A mostani vendégek a Brüsszel otthonában nyertek, majd otthon simán győzték le a BC Balkan együttesét. Ferencz Csabáék menetrendje épp fordított volt, ők Bulgáriában verték a Balkant, majd idehaza a belgákat. Szerdán este viszont már csak egy veretlen gárda lesz a csoportban.

– Mindent megteszünk azért, hogy azok mi legyünk! – mondta az Egis Körmend csapatkapitánya, Ferencz Csaba. – Nagyon fontos volt, hogy tudtunk nyerni Debrecenben. Egy győzelem mindig lendületet ad. Az elején még kicsit akadozott a játék, de aztán szigorítottunk a védekezésen, ez volt a nagyarányú siker alapja. Őszintén szólva, előzőleg kicsit tartottam ettől a mérkőzéstől, de szerencsére nagyon sima meccs lett, ráadásul mindenki tudott játszani, aminek kifejezetten örülök, ez fontos a csapatszellem szempontjából. Hosszú utazáson vagyunk túl, kaptunk egy kis pihenőt, de hétfő estétől már kifejezetten a Keravnos ellen készülünk, mert szeretnénk egy újabb lépést tenni a továbbjutás felé. Engem nem lepett meg, hogy a Keravnos megnyerte az első két meccsét. Számítottam arra, hogy ők lesznek a legnagyobb ellenfeleink a csoportban, és úgy néz ki, hogy ez így is lesz. A ciprusiak tapasztalt kosarasokkal érkeznek, korábban is letették már a névjegyüket a nemzetközi porondon, jó csapatot alkotnak, de a FIBA-kupában már amúgy sincs gyenge ellenfél. Hét külföldit alkalmaznak, nem lesz könnyű legyőzni őket, de azt ígérhetem, hogy felkészülünk belőlük és mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez sikerüljön saját közönségünk, szurkolóink előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!