BC Körmend

2013.12.10. 18:40

Elvesztették az esélyt a körmendiek

Fantasztikus hajrával visszahozta a reményt az utolsó negyedben az Inkognito Fashion Körmend BC kosárcsapata, de a hajrá már késői volt. Az EuroChallenge-sorozat ötödik fordulójában eldőlt, hogy a piros-feketék már nem léphetnek tovább csoportjukból.

A Körmend számára nem volt más lehetőség, győzelemre kellett játszani, hiszen csak ötpontosnál nagyobb siker adhatott reményt arra, hogy a csoportból továbbjuthasson.

Muhammad El-Amin szerezte a legtöbb pontot – 20-at – a körmendieknél, de ő is nagyon rossz százalékkal dobott. Fotó: Unger Tamás

Ferencz és El-Amin tripláival ennek szellemében be is kezdett a Körmend. A 3. perc elején talált be először a Medgyes, de Shiloh kosaraival meglódultak a hazaiak. Amikor társult hozzá Bogavac is, már ők voltak előnyben. A körmendiek inkább a személyi hibákat és az eladott labdákat gyarapították. A 7. percben Hencsey Tamás időkéréssel igyekezett változtatni ezen. Hosszú idő után Moore talált be, de a hazai időkérést követően gyorsan tízre nőtt a különbség. A körmendiek távolról próbálkoztak, de tíz perc alatt tíz kísérletből csak kettő ült. A kisszünet után viszont Tsiaras majd Dumitrescu is triplát szerzett, egyre nőtt a különbség. 28-14-ről aztán három duplával zárkózott tízen belülre a Körmend, Kutasi kettese után már csak hat pont volt a differencia. De két perc sem telt bele, ismét tíz fölé ment a különbség. A triplák továbbra sem ültek, sorozatban kilencet hagytak ki a körmendiek, közben 41-25-re léptek el a medgyesiek. A személyi hibáknál fordított volt az arány. Öt hazai faulttal szemben a Körmend 14-nél tartott három perccel a nagyszünet előtt. Aztán Rakocsevics a harmadikat is beütötte.

A félidőben 12 ponttal jártak előbbre a hazaiak. Moore triplájával újra tízen belülre került a Körmend, de hamarosan a vasi hibák 17 pontos fórhoz segítették a Medgyest. Úgy tűnt, eldőlt a meccs. De varázsütésre minden megváltozott. A hazaiak hat percen át nem szereztek pontot, egy 12-0-s rohanással ötre zárkózott a Körmend. Fél perccel a vége előtt már csak négy pont volt közte, a hosszabbításért harcoltak a vasiak. Kilenc másodperc volt hátra, amikor Török triplájával háromra csökkent a hátrány, de Tsiaras bedobta a büntetőit, így a Medgyes nyert, és a Ljuberci kijevi veresége okán akár még csoportgyőztes is lehet. A Körmend viszont elvesztette esélyét a továbbjutásra.

Gaz Metan Medias Inkognito Fashion Körmend BC 77-72 (22-12, 24-22, 18-13, 13-25)

Medgyes, 500 néző, férfi kosárlabda EuroChallenge csoportmérkőzés, vezette: Tsekov (bolgár), Lukes (cseh), Szczerba (lengyel)

Medgyes: Mandache 8, Shiloh 18, Marojevic 10, Bogavac 9/3, Tsiaras 13/3. Csere: Kemp 7/3, Koch 4, Dumitrescu 3/3, Dumitru 5/3. Edző: Marcel Tenter.

Körmend: Moore 11/3, El-Amin 20/12, Ferencz 5/3, Török 6/3, Rakocsevics 19. Csere: Kusnyer –, Grebenár –, Fodor 2, Kutasi 4, Sömenek 2, Sonyák 3/3. Edző: Hencsey Tamás.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 7-8. 10. perc: 22-12. 11. perc: 28-14. 17. perc: 41-25. 23. perc: 52-39. 29. perc: 62-47. 35. perc: 64-59. 40. perc: 75-72.

Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – Ezúttal jól kezdtük a mérkőzést, de a folytatásban néhány dobásunk kimarad, és az első negyed a hazaiakén lett. Később elhúztak a hazaiak, de fel tudtunk zárkózni, mert a negyedik negyedben igazán jól védekeztünk, és a faultjaink is jó ütemben érkeztek. Közelebb is tudtunk kerülni, szoros lett a mérkőzés és megpróbáltunk döntetlenre játszani, hogy a hosszabbításban jó eredményt tudjunk kiharcolni, de ez már nem sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!