kosárlabda

2018.01.10. 20:38

Győzött a Körmend

Kiélezett kemény küzdelemben, hat ponttal nyert az Egis Körmend a FIBA Europa Cup második csoportkörében a litván Nevezis ellen.

Tóth Judit

A mérkőzés előtt köszöntötték a 79. születésnapját ünneplő dr. Kristóf Lászlót, a körmendi kosárlabdázás egyik legendás alapítóját, aki ez alkalomból Gasper Potocnik vezetőedzői székéből nézhette végig a mérkőzést.

Az első félidőben nem lehetett ráismerni a körmendiekre. Nyoma sem volt az elmúlt hetek gyenge védekezésének, gyűrték az ellenfelet rendesen. Különösen a második tíz percben, amikor 12 ponton tudták tartani a litvánokat. A Körmend küzdött, jól védekezett, távolról is jöttek a dobások, Ferencz, Tuoyo, Davis és Halász is betalált egy triplával. Hollins és Csorvási bravúros összjátékát – amelyből a center volt eredményes – nagy tapssal jutalmazta a közönség. Ugyanígy Davis zsákolási kísérleténél is felpattant a hazai publikum. Bár a kosár nem jött össze, az amerikai akkorát ugrott, hogy szinte érintette a csillagokat. Az első félidő végén megjött a szurkolótábor hangja, a Körmend állt jobban, négypontos előnnyel vonulhattak el a szünetre a vasiak (36-32).

A második félidő Ferencz triplájával indult, mindjárt jött is rá a válasz a másik oldalról, előbb Likhodei, majd Medford volt eredményes. Megélénkült a mérkőzés ezekben a percekben: Tuoyo is bevágott egy hárompontost, majd Hollins jött egy duplával. Egy rossz mozdulatot követően Woodardot kellett levezetni a pályáról, de ez nem zavarta meg a vendégeket, Likhodei szórt megint egy triplát. Aztán kihagyott néhány távolit a litván, Ferencz viszont betalált a hazai oldalon egy újabb hármassal. A harmadik negyed végén kezdtek elszabadulni az indulatok, agresszíven játszottak a vendégek és egyúttal ponterősebben is, a 28. percben Veljacic hármasával át is vette a vezetést a Nevezis. Tuoyo zsákolt egyet, majd laza eleganciával egy hármast is értékesített. Nem tartott sokáig az öröm, mert a másik oldalon jött egy hármas és egy dupla is. Úgy tűnt, lazább lett a körmendi védelem, így ebben a negyedben jól megszórták magukat a litvánok. Az utolsó játékrész kiélezett csatát hozott, két és fél perc elteltével Hollins törte meg a kosárszünetet egy ziccerrel. Kevés lepattanót szereztek a körmendiek, labdát is adtak el, mindezek mellett keményebb védekezésre váltottak a vendégek. Halász percei következtek: kis híján leütötték a palánk alatt, így gyorsan bedobott két büntetőt, majd labdaszerzésből egy ziccert is értékesített a körmendi irányító. Kicsivel később egy triplával és egy duplával is eredményes volt, majd Tuoyo hárompontosa hozta meg a közönség hangját. Ekkor már csak két ponttal vezettek a litvánok, majd Ferencz egy hármassal tett róla, hogy a Körmend átvegye a vezetést. Az utolsó két percben Tuoyo és Fanning vezényletével sikerült megtartani az előnyt, végül hatpontos hazai győzelem született.

Gasper PotocnikKemény meccs volt, elégedett vagyok a csapatommal, bár támadásban és védekezésben is követtünk el bosszantó hibákat. Volt egy szakasza a mérkőzésnek, amikor figyelmetlenek voltunk, kevés lepattanót szereztünk, sorra adtuk el a labdákat, és így lehetőséghez juttattuk ellenfelünket. Örülök a győzelemnek, bízom a hasonló folytatásban.

Ramunas Cvirka: Nyolc játékossal érkeztünk Körmendre, ez a létszám tovább fogyott a mérkőzés folyamán, hiszen Woodard kiesett a játékból. Ma ennyire voltunk képesek, sok hibával játszottunk, különösen a labdaeladások voltak dühítőek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában