BC Körmend

2014.03.26. 19:13

Mennyből jutott a pokolba a Körmend

Körmend - Első félidei jó védekezésének és pontos támadásainak köszönhetően alaposan ellépett ellenfelétől a Körmend, és már 18 ponttal is vezetett, de látható volt, hogy a pécsiek egy percig sem adják fel. A 3. negyedben szétesett a hazaiak játéka, a vendégek fordítottak, és le is győzték a többet hibázó vendéglátóikat.

Németh Zsolt

Egis KörmendPécsi VSK - PANNONPOWER 80–84 (22–13, 19–12, 21–38, 18–21)

Körmend, 900 néző V: Papp, Gorka, Söjtöry

KÖRMEND: Wisseh 18/6, El-Amin 25/6, Sonyák 9/9, Ferencz 12/6, Rakocsevics 10

Csere: Kusnyer 2, Török, Grebenár, Kutasi 2, Farkas 2.

Vezetőedző: Hencsey Tamás

PÉCS: NELSON 21, Csabay 10/6, BUDIMIR 22/6, Bíró, Sarlija 7.

Csere: Délity 5/3, HALÁSZ 15/3, Nagy 4.

Vezetőedző: Csirke Ferenc

Az eredmény alakulása. 4. p.: 12-2. 7. p.: 14-8. 12. p.: 24-17. 16. p.: 37-20. 24. p.: 45-41. 29. p.: 56-58. 34. p.: 70-68. 38. p.: 72-78.

 

Több mint két hónap után ismét ott volt a Körmend keretében a múlt hétvégén két évet hosszabbító, súlyos vesesérüléséből felépülő Török Rolland. A Pécs ellen a már kétszer is bevált hárompontosokkal operált a meccs elején a Körmend. Wisseh, Sonyák és Ferencz is betalált, El-Amin pedig egy 2+1-es akcióból szerzett három pontot. Négy perc után már tíz volt közte. Kicsit lazult a körmendi fegyelem, Nelson igyekezett ezt kihasználni és faragni a hátrányból. Átmenetileg sikerült is, de El-Amin pontjaival hatról tizenegyre növelte előnyét a hazai csapat. A nyolcadik percben újra pályára lépett Török Rolland, de látható volt, hogy a hosszú kihagyás után még időre van szüksége a felzárkózáshoz. A kisszünet után újra összekapta védekezését a hazai csapat, és fokozatosan nőtt a különbség a két csapat között. A nagyszünet előtt egy perccel már 18 is volt közte, végül 41-25-nél kezdődött a pihenő. A hazai publikum a játékvezetők ellen kelt ki egyre többször, mert követhetetlen volt, hogy mikor, miért ítélnek, és mikor nem. A hazaiakkal valóban mintha szigorúbbak lettek volna a sípmesterek.

 

Ez így maradt később is, de nem csak ez bosszanthatta a körmendieket, bár a 27. percben 19-10 volt a faultarány. Nagyobb baj volt, hogy a vendégek megalkuvás nélkül űzték, hajtották, hibákra kényszerítették a hazaiakat, és lépésről lépésre zárkóztak egyre közelebb. Halász és Nelson volt a vezér, mégis Délity kettesével vette át a vezetést a nagyot küzdő Pécs, amely 38 pontot szerzett a 3. negyedben, míg a félidőben csak 25-nél tartott. Ez minősítette a hazaiak védekezését is. Sonyák és El-Amin triplái kellettek az újabb egyenlítéshez és újra vezetett is a Körmend, de 72-72 után érthetetlen rövidzárlat jött a hazaiaknál. Fél perc alatt három duplát rámolt be a Pécs, időkéréssel igyekezet menteni a helyzetet Hencsey Tamás. 23 másodperccel a vége előtt sikerült egy pontra zárkózni. Egy jó vendégbüntető után azonban elrontotta a támadását a Körmend, amiből a pécsiek behúzták a rangadót, teljesen nyílttá téve a hetedik hely sorsát.

Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – Megint az jött elő, ami már korábbi mérkőzéseken is megtörtént. Jelentős előny birtokában azt gondolják a játékosaink, hogy már megnyertük a mérkőzést. Valóban jól védekeztünk és támadtunk húsz percig, de a szünetben elmondtam, hogy nincs még vége, a Pécs nem fogja feladni. Öt perc alatt megváltoztattuk a játék képét a szünet után. Ritmustalanná váltak a támadásaink, a hibáink után sok könnyű kosarat kaptunk és bele kellett menni egy olyan végjátékba, amiből megint nem mi jöttünk ki jól.

Csirke Ferenc: – Gratulálok a csapatomnak, úgy érzem, kifogytam a jelzőkből. Fantasztikus győzelmet arattunk, a második félidőben az idei legjobb játékunkat hoztuk. Mélyről álltunk fel, az első félidőben nem jó felfogásban játszottunk. A szünetben megbeszéltük, hogy a védekezésünk agresszivitásán és a támadásaink sebességén kell változtatnunk, ami sikerült is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!