Kosárlabda

2017.09.20. 20:49

Svédországban kezdi a szezont Körmend kosárcsapata

KÖRMEND – FIBA Europe Cup-selejtezővel indítja az idényt az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata a Boras Basket ellenfeleként. A piros-feketék első hivatalos találkozója csütörtökön 19 órakor kezdődik a svéd együttes otthonában.

Németh Zsolt

Marquis Wrightot (labdával) választották a Mogyorósy emléktorna legjobb körmendi játékosának. Az amerikai légiósra és társaira újabb, de már tétre menő nemzetközi erőpróba vár Fotó: Szendi Péter

A sérülések az idén sem kerülték el a piros-feketéket, és a Mogyorósy Szilárd Kupa döntőjében az is látszott, hogy a válogatottól remek formában visszatérő Ferencz Csabának is szoknia kell még az új figurákat és az új játékostársakat. A múlt hétvégén nem játszott Justin Tuoyo, akinek 15-én kislánya született, és mivel amúgy sem tudott volna sérülés miatt pályára lépni, hazaengedték a nagy eseményre. Steven Davis-Smith és Halász Ákos is kihagyta a tornát, de szerdán reggel valamennyien útnak indultak Svédország felé.A sérülések az idén sem kerülték el a piros-feketéket, és a Mogyorósy Szilárd Kupa döntőjében az is látszott, hogy a válogatottól remek formában visszatérő Ferencz Csabának is szoknia kell még az új figurákat és az új játékostársakat.

Marquis Wrightot (labdával) választották a Mogyorósy emléktorna legjobb körmendi játékosának. Az amerikai légiósra és társaira újabb, de már tétre menő nemzetközi erőpróba vár Fotó: Szendi Péter

A múlt hétvégén nem játszott Justin Tuoyo, akinek 15-én kislánya született, és mivel amúgy sem tudott volna sérülés miatt pályára lépni, hazaengedték a nagy eseményre. Steven Davis-Smith és Halász Ákos is kihagyta a tornát, de szerdán reggel valamennyien útnak indultak Svédország felé.

A Boras sötét ló a piros-feketék számára, hiszen ott is átalakult a keret, és egyetlen videót sem hoztak nyilvánosságra az idei felkészülési mérkőzéseiről.

– Valóban, nem tudtuk elemezni az ellenfél mostani játékát, de ismerjük a keret tagjait, egyenként megnéztük őket, hogyan játszottak az előző szezonban. Igyekeztünk felkészülni, ahogy csak lehetett – mondta Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője.

– De igazából sokkal fontosabb számunkra, hogy készen álljunk a mérkőzésre és megvalósítsuk a saját elképzeléseinket, úgy játsszunk, ahogy elterveztük. Az elsőtől az utolsó percig sok energiát követelő, nagyon agresszív játékra készülünk. Egyrészről okosan, de elszántan, nagy szívvel is, és persze igazi csapatként kell kosárlabdáznunk. És nemcsak Svédországban, hanem ezt szeretnénk csinálni az egész évadban. Fiatal a keretünk, néhány kosaras kivételével kevés a rutinunk, de hiszem, hogy az energikus játék lesz az erősségünk. Jó felkészülési időszak áll mögöttünk, hétfőn végre teljes kerettel tudtunk edzeni. Az előjelek jók, hiszen jól sikerültek az edzések, bátran építkezhetünk a mögöttünk álló több mint egy hónapra. És ez lehet a legfontosabb mottó ez előtt a mérkőzés előtt is. Csak közvetlenül a meccs előtt dől el, hogy ki lép pályára csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!