BC Körmend

2014.03.31. 18:25

Újra a pályán: Török Rolland felépült sérüléséből

Körmend - Egy januári, szegedi bajnokin Török Rolland súlyos sérülést szenvedett. A hosszú kényszerpihenő után újra játszhat a kosaras, aki további két évvel meghosszabbította kontraktusát az Egis Körmenddel.

Németh Zsolt

Török Rolland igazolta, hogy érdemes volt Körmendre hívni. Stabil kezdőjátékos volt a négyes poszton, ám január 19-én súlyos sérülést szenvedett, miután Szegeden ütközött Csorvási Milánnal. Veserepedés miatt két hónapig teljes tétlenségre kényszerült. Március 22-én, a Falco elleni mérkőzés előtt jelentették be, hogy további két évre Körmendre szerződött. Azóta visszatért a csapatba, múlt héten a Pécs és a ZTE ellen is pályára lépett.

– Nagy fájdalmat éreztem abban a pillanatban, de bennem volt a győzni akarás, mentem tovább, nem foglalkoztam vele különösebben – idézte fel a súlyos sérülést a 23 esztendős kosaras. – Az öltözőben, tusolás közben már tudtam, hogy komoly a baj. A buszban pedig olyan fájdalmat éreztem, mint még soha. De még a hétfő délelőtti edzésre is lementem. Onnan viszont azonnal mentünk a körmendi kórházba, majd a szombathelyibe vittek. Ott is fogtak, mert megrepedt a vesém. Felmerült a műtét, akár a sérült szerv kioperálásának lehetősége is. Szerencsére ilyen beavatkozásra nem volt szükség. Úgy engedtek ki a kórházból, hogy teljes nyugalomra van szükségem, két hónapig nem csinálhatok semmit, csak pihenhetek. Így megállapodtunk a csapattal, hogy bevállalom a hazautazást. Éppen itt volt a barátnőm, ő vezetett Nagyváradig. Hosszabb útvonalat választottunk, a lehető legtöbb időt töltöttük autópályán, hogy kisebb legyen a rázkódás. Nem lett semmi gond, és otthon édesanyám gondoskodott rólam. Minden Körmend-meccset néztem élőben az interneten, illetve követtem az online-statisztikát. Hát, nem mindig örültem annak, amit láttam. Sajnáltam nagyon, hogy nem tudtam ott lenni, segíteni. Voltak pillanatok, amikor hallottam, hogy gondolnak rám, és ez jól is esett, de rossz érzés volt távol lenni, tehetetlenül. Otthon is folyamatosan ellenőriztek az orvosok. A február 28-ai kontroll után még három hétig nem javasolták a mozgást, nehogy felszakadjon a seb. Sopronban még volt egy CT-vizsgálat, annak az eredményével érkeztem vissza a csapathoz, aztán elkezdtem a munkát újra. Eleinte volt bennem egy kis félelem, hogy mit szabad csinálnom, mit nem... Hencsey Tamás sokat segített, mielőtt a társakhoz csatlakoztam, előbb külön munkát végeztetett velem. Egy darabig biztosan viselek védőeszközt is – tulajdonképpen egy feszes pólót szivaccsal a sérült testtájékon –, ez nemcsak fizikailag, mentálisan is segít.

Török Rolland újra egészséges, ismét a csapat rendelkezésére áll. Fotó: Szendi Péter

Török Rolland időközben újabb két évre elkötelezte magát Körmendre.

– Nem gondolkodtam sokáig. A klub is tudta, mit akar, mint ahogy én is, így aztán könnyen megegyeztünk. Én jól érzem magam itt, a közönséget imádom. A játék is megy és a megfelelő játékidőm is meg van, de ha nem lenne, akkor úgyis kiharcolnám magamnak, nem szeretek a padon ülni. Sokat gondolkozom a jövőn, és a legjobbat akarom kihozni magamból és a lehetőségeimből is. Jelenleg ez volt a legjobb lehetőség, és igyekeztem megragadni. Egyelőre nem akarok elmenni innen, de kértem, hogy a szerződésembe foglaljuk bele, hogy külföldi ajánlat esetén távozhassak. Hiszen minden kosárlabdázónak az a vágya, hogy minél előrébb léphessen. Hangsúlyozom, most nekem itt a legjobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!