Bejcgyertyános

2016.10.26. 10:10

Mit keresett 26 vasi település polgármestere Bejcgyertyánoson?

Bejcgyertyános - Huszonhat környező település polgármestere, valamint a helyi tűzoltó egyesületek vezetői voltak hivatalosak arra a fórumra, amelyen a katasztrófavédelem aktuális feladatai mellett az adózással összefüggő témák kerültek a középpontba.

Erős Zoltán

Bejcgyertyánoson valódi, kemencében frissen sült langallóval fogadták a tanácskozás résztvevőit. A vendégeket a település közelmúltban megválasztott polgármestere, Lendvai Veronika köszöntötte, aki aztán átadta a szót a rendezvény  ötletgazdájának, Szíjártó Lászlónak, a Vas Megyei Közgyűlés Területfejlesztési  Bizottsága elnökének. Elmondta, feltett szándékuk, hogy megyeszerte megrendezik a fórumot, amelynek célja a települések tűzvédelmének a javítása, valamint adóhivatali  kapcsolatainak fejlesztése.

Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke szerint hiánypótló ez a rendezvény. Manapság ugyanis viszonylag kevés az olyan fórum, ahol a települések vezetői egymással, illetve a velük kapcsolatban álló szervek vezetőivel közvetlenül találkozhatnak.

Szijártó László, Majthényi László, dr. Fekete Attila, Erdélyi Krisztián, Poór Balázs,  Wiedner Rudolf és Babati Zoltán (Fotó: Szijártó Lászlóné )

Dr. Fekete Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Megyei Igazgatóságának vezetője elmondta, a rendezvénysorozatnak már most megvan az első, kézzelfogható eredménye: az adóhivatal a  polgármesteri fórumon megfogalmazott javaslat alapján megszervezte a hetenkénti ügyfélfogadást Őriszentpéteren. Az igazgató felhívta a figyelmet arra is, hogy az ügyfélkapu korszerű lehetőséget kínál a  különböző hivatalokkal, így az  adóhivatallal való kapcsolattartásban. A térségben aktívak az  önkéntes tűzoltó egyesületek, állapította meg Erdélyi Krisztián, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. Ez azontúl, hogy növeli a települések biztonságát, segít a fiatalok nevelésében. Az egyesületek alaposan kiveszik a részüket a programok szervezéséből is.

Valamennyi településnek vízkárelhárítási tervet kell készítenie, az ezzel kapcsolatos részletekről Poór Balázs megyei polgári védelmi felügyelő tájékoztatta a polgármestereket. A fórumon részt vett két, a térségben érintett vállalkozás vezetője is. Wiedner Rudolf és Babati Zoltán, akik a hatóságokkal való együttműködés fontosságát hangoztatták, amely a hatékony működés fontos feltétele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!