Belföld

2009.03.24. 03:29

Kölcsöne hajtotta a postarablót

Kemenesszentpéter - Nem felháborodtak, inkább csodálkoznak a három megye határán fekvő település lakói, amikor megtudták, hogy egy falubelijük rabolta ki az uraiújfalui postát.

Angyal László

A kemenesszentpéteri buszsofőr múlt szerdán autójába ült, Csornára hajtott, ahol 35 ezer forintért gázriasztó fegyvert vett. Négy postahivatal közül kiválasztotta az uraiújfaluit, ott ráfogta a fegy- vert a két alkalmazottra, s a kasszában lévő pénzzel távozott. A postarablót aznap falujában, a kocsmában elfogták.

Kemenesszentpéteren alig fél éve nyitott ki egy családi ház alagsorában a Dezsavü nevezetű italbolt, a műintézmény éppen a buszsofőr há-zával szemközt található. A kocsmáros a vállát vonogatja, amikor az elfogásról kérdezzük. A vendégek is egykedvűen bámulják a kocsma sarkában elhelyezett televíziót: két bokszoló püföli egymást. Fröccsük fölött elejtenek néhány megjegyzést, de láthatóan napirendre tértek az esemény fölött. Odakint, az utcában a szomszédok semmit sem vettek észre a rendőrségi akcióból. Egyikük ugyan itthon volt, de családjával vacsorázott, s csak akkor jött ki a házból, amikor telefonon szóltak neki: rendőrautók állnak az utcában!

A falu központjában, a buszmegállónál kisgyermekes anyukák beszélgetnek, jól ismerik T. Nándort. Három gyereke van, a két kisebb lány középiskolás, a fia viszont már dolgozik. A buszsofőr feleségének is van munkahelye, ezért nem tudják elképzelni, mi lehetett az a hatalmas adósság, ami miatt rabolt. A falu polgármesterével, Kövi Tiborral is szót váltunk. Azt mondja, igen elcsodálkozott, amikor a rablás másnapján a hivatalban a munkatársai azzal fogadták, hallotta-e, mi történt? A kemenesszentpéteriek kavicson nőtt emberek. Errefelé sovány a termőföld, keményen kell dolgozni azért, hogy előbbre jussunk. A mi falunkban eddig ismeretlen fogalom volt a bűnözés, még a biciklit sem zárjuk le, ha kint hagyjuk az utcán. Csodálkozom Nándoron, naivságára vall, hogy saját autóval ment postát rabolni, a kocsit pedig járó motorral az épület előtt hagyta. A kis faluban ismeretlen fogalom a bűnözés, az utcán még a biciklit sem zárják le

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!