Belföld

2009.04.29. 10:27

Parlamenti érmet kapott Overdose tulajdonosa

Budapest - Parlamenti érmet kapott Overdose, a magyar csodaló tulajdonosa, Mikóczy Zoltán Szili Katalin házelnöktől szerdán az Országházban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A mostani parlamenti találkozó Szili Katalin és Suchman Tamás, MSZP-s országgyűlési képviselő tavaly augusztusi, alagi látogatásának viszonzása volt, amikor a házelnök - mint emlékeztetett - egy kosár almát és sárgarépát vitt a magyar csodalónak. Szili Katalin már akkor meghívta Overdose tulajdonosát, trénerét és gondozóit az Országházba. 

Az Országgyűlés elnöke a találkozó után elmondta, az átadott éremmel elismerését fejezte ki, hogy Overdose magyar színekben fut, ezzel ugyanis Magyarország imázsát építi, és az ország hírnevét nemzetközi szinten is öregbíti. 



Fotó: parameter.sk

A szerdai látogatáson a vendégek arról tájékoztatták az Országgyűlés elnökét, hogyan készülnek Overdose angliai megmérettetésére. A négyéves telivér eddigi 12 versenyén veretlen maradt. Május 23-án a Haydock Parkban a százezer fontos Temple Stakes-ben mutatkozik be, majd július közepéig négy verseny vár rá. Júniusban a két ascoti viadal következik öt napon belül, azután július 10-én Newmarketben áll rajthoz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!