Belföld

2009.04.10. 07:06

Rájár a rúd Ecsődire - már Molotov-koktéllal is támadták

Adony - <i>Ecsődi László</i> Fejér megyei szocialista országgyűlési képviselő házát akarta felrobbantani a rendőrök által szerdán elfogott négy gyanúsított egyike. A képviselő nem tudott a háza ellen tervezett támadásról, erről csütörtökön az MTI-től értesült. A politikus azt mondta: folyamatosan kap fenyegetéseket.

nincs nev

Ecsődi példaként említette, hogy rendszeresen rágalmazzák és többször kapott fehér port tartalmazó borítékot is. 

A politikus szerint a fenyegetések mögött a riválisai állhatnak, de személy szerint nem tudja, ki vagy kik akarták felrobbantani a házát. Emlékeztetett arra, hogy 1994 óta egyéni körzetben megválasztott országgyűlési képviselő, aki minden alkalommal nagy arányú támogatással került a parlamentbe. 

Ecsődi László adonyi házát 2007 októberében már érte támadás, akkor két Molotov-koktélt dobtak az épületre. A politikus elmondta, még mindig ebben a házban él feleségével, aki a másfél évvel ezelőtti eset idején is otthon volt. 

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a szocialista képviselő ingatlanát akarta felrobbantani a rendőrök által szerdán elfogott négy gyanúsított egyike, akit azzal is gyanúsít az ügyészség, hogy lövést adott le 2007 decemberében Hiller István oktatási és kulturális miniszter házára. 

Az MTI megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget és a Nemzeti Nyomozó Irodát is, hogy megkérdezze: miért nem értesítették Ecsődi Lászlót arról, hogy támadást tervez ellene egy férfi, s hogy miért az MTI-től kellett ezt megtudnia a politikusnak, de egyik szerv szóvivője sem kívánt reagálni erre a kérdésre. 

Ecsődi László 1994 óta parlamenti képviselő, 2006-ban negyedszer került a Fejér megyei 4. számú egyéni választókörzetből az Országgyűlésbe. A politikus 1998-tól 2002-ig Adony alpolgármestere volt, 2002-től 2006-ig pedig a Fejér Megyei Közgyűlés tagja volt. Jelenleg a parlament önkormányzati és honvédelmi bizottságának a tagja. 
(MTI/FMH)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!