Belföld

2009.06.19. 08:47

Atrocitás a kalocsai holokauszt rendezvényen

Kecskemét – Nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett csütörtökön az az amerikai állampolgárságú fiatal nő, akit a kalocsai holokauszt emléknapok záró rendezvényén lőttek, vagy dobtak meg a helyi zsidó temetőben.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szemtanúk szerint a huszonkét esztendős, New Yorkból érkezett nő a tömeg szélén állt a mártír istentiszteletet közben a felújított zsidó temetőben. Majd egyszer csak a fejéhez kapott, amely vérezni kezdett.

Hozzátette: a fiatalt ezt követően kórházba szállították, ahol az orvosok három öltéssel varrták össze a tarkóján keletkezett sebet. 

"Ez egy kis város, itt mindenki mindenkit ismer. Ráadásul nem kaptunk előzetes fenyegetést. Rendőrök és polgárőrök is biztosították az eseményeinket. Igaz, ők elsősorban a közlekedés zavartalanságát felügyelték" - mondta Magóné Tóth Gyöngyi főszervező.

A kalocsai rendőrkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, súlyos testi sértés gyanúja miatt – tájékoztatott a megyei főkapitányság sajtóügyeletese. Mihályné Bornemisza Eleonóra elmondta: még nem tudni, megdobták, vagy meglőtték-e a lányt. Csak annyi bizonyos, hogy a fiatal, amerikai állampolgárságú nő nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett. Jelenleg is tart a nyomozás, orvos szakértőt is kirendeltek az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!