Belföld

2009.07.21. 15:52

Jó pozícióban a Debrecen - UEFA-vizsgálat a Steaua ellen - Kupamecscek szerdán és csütörtökön

Budapest - Egyöntetű vélemény, hogy a hazai pályán kiharcolt kétgólos előny ellenére a Debrecennek támadnia kell a továbbjutáshoz a svéd Kalmar vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának szerdai visszavágóján. Közben vizsgálatot indított az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a Steaua Bucuresti csapatával szemben a múlt csütörtöki, Újpest elleni Európa Liga selejtezőn történt rendbontások kapcsán.

MTI



A debreceni repülőtérről elutazik a DVSC-TEVA labdarúgó csapata Svédországba, a Kalmar elleni BL-selejtező visszavágójára. MTI Fotó: Nagy Gábor 


Fontos meccs előtt a Debrecen

Leandro, a múlt heti, debreceni első felvonás legjobbja úgy véli, öngyilkosság lenne beállni a svédek ellen a kapu elé és kizárólag a védekezéssel törődni. Bücs Zsolt pályaedző is hasonló véleményen van, mint a brazil származású középpályás:

- Nagyon nagy hibát követnénk el azzal, ha elhinnénk, hogy az első meccsen elért eredménnyel már továbbjutottunk. Nagyon jó a kétgólos előny, de észnél kell lenni. Ha odafigyelünk és ugyanazzal az akarattal futballozunk, mint itthon, akkor meglesz az eredménye. A debreceni találkozón sok egyszerű passzt elrontottunk, ezekre a hibákra most jobban oda kell figyelni. Nincs szándékunkban végigvédekezni a találkozót, megpróbáljuk a saját játékunkat játszani. A hazai meccsen többnyire rá tudtuk erőltetni az akaratunkat a Kalmarra, erre készülünk most is. Számítani lehet rá, hogy nekünk esnek, de ebben az esetben nagyobb terület jut a támadásokra. A védőik magasak, de nem olyan dinamikusak, amit remélhetőleg ki tudunk majd használni - mondta Bücs a csapat honlapjának.

A debreceniek repülőgépe 9 órakor szállt fel, s érkezés után a szállodába buszoznak, majd a szerdai mérkőzés időpontjában, azaz 19 órától Herczeg András vezetőedző tart foglalkozást a futballistáknak.
    
A továbbjutó együttes a harmadik körben a lengyel Wisla Kraków és az észt Levadia Tallinn párharcának győztesével találkozik. Az első, krakkói felvonáson 1-1-es döntetlen született.
    
A svédek elleni párharc megnyerése azért különösen fontos, mert az a gárda, amelyik továbbjut, mindenképpen főtábláért játszik valamelyik kupasorozatban. Ugyanis a következő, harmadik kör vesztesei nem búcsúznak a nemzetközi porondtól, mivel az Európa Liga-selejtező negyedik, utolsó fordulójában vigasztalódhatnak. A BL-selejtező harmadik körének győztesei pedig már főtáblára kerülést ünnepelhetik, hiszen a negyedik, utolsó forduló továbbjutói a sorozat 32-es főtábláján folytatják szereplésüket, míg a vesztesek az Európa Liga 48 csapatot számláló csoportkörébe kapcsolódnak be.

EL-selejtező - UEFA-vizsgálat a Steaua ellen

Vizsgálatot indított az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a Steaua Bucuresti csapatával szemben a múlt csütörtöki, Újpest elleni Európa Liga selejtezőn történt rendbontások kapcsán.

Joe Böröcz, a lila-fehérek nemzetközi ügyekért felelős ügyvezető igazgatója kedden arról számolt be az MTI-nek, hogy tudomása szerint az UEFA ellenőrének jelentésében négy komoly kihágás szerepelt, ami alapján eljárás indult a román klubbal szemben.
    
A klubvezető szerint a találkozó ellenőre említést tett arról, hogy egy román szurkoló a pályára rohant, továbbá megdobálták a kiállított Korcsmár Zsoltot, a szurkolók tiltott pirotechnikai eszközöket alkalmaztak, illetve a hazai drukkerek egy ízléstelen, minden jóérzésű embert felháborító, gusztustalan felirattal provokálták a magyarokat a stadionban.
    
"Az Újpest egyelőre nem kíván az események elé rohanni, bízunk az UEFA döntésében. Csak akkor fogunk írásos véleménynyilvánítást megfogalmazni az UEFA felé, ha a döntés valamilyen oknál fogva elfogadhatatlan számunkra" - mondta Joe Böröcz.
    
Móring József Attila kereszténydemokrata képviselő kedden sajtótájékoztatón bejelentette, hogy írásbeli kérdéssel fordul a külügyi és a rendészeti tárca vezetőjéhez, valamint a sportért felelős miniszteri megbízotthoz az Újpest futballcsapatának bukaresti meccsével kapcsolatban. 
    
Az első találkozón az Újpest idegenben 2-0-ás vereséget szenvedett, a visszavágót csütörtökön 19:45-től rendezik a Szusza Ferenc Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!