Belföld

2009.08.01. 21:16

Traktor hajtott az InteCity elé: időben fékezett a gyorsvonat

Budapest - Késő délutánig késve jártak a vonatok a Budapest—Szolnok—Debrecen—Nyíregyháza—Záhony vasútvonalon, ugyanis délelőtt Hajdúszoboszló és Kaba között egy traktor hajtott a sínekre. Kisebb csoda történt, az InterCity időben fékezett, így csak a vontató gumija sérült meg.

MTI

Egy traktor szombat délelőtt a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre Kaba és Hajdúszoboszló között; a balesetben senki nem sérült meg, de az ütközés miatt késnek a vonatok. A Mávinform közleménye szerint a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a mezőgazdasági vontató a sínekre, és ott az egyik InterCityvel ütközött össze.



Az ütközést okozó traktor sérült gumijával áll Kaba határában, a vasúti kereszteződésnél, ahol előzőleg vezetője eddig tisztázatlan okból járművével a Debrecenről Budapestre tartó InterCity vonat elé hajtott. A vonatvezető idejében észlelte a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére a sínekre hajtó mezőgazdasági vontatót ezért lefékezte a szerelvényt és így elkerülte az ütközést. A balesetben csupán a traktor gumija sérült meg. MTI Fotó: Oláh Tibor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!