Belföld

2009.09.25. 17:23

Ismét felfüggesztették Fót polgármesterét

Fót - Három nappal tisztségébe való visszahelyezése után a Pest Megyei Bíróság ugyanazon bírónője pénteken felfüggesztette Fót polgármesterét (KDNP-Fidesz) hivatalából, a testület által ellene indított eljárás befejezéséig - közölte a Pest megyei város alpolgármestere az MTI-vel.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Bartos Sándor elmondta: a hét elején hozott bírósági végzés az önkormányzati fegyelmi bizottságnak a polgármester felfüggesztéséről szóló döntését minősítette jogtalannak, ezért foglalhatta el Mádly Zsolt ismét a posztját. A mostani felfüggesztés viszont a bírósági eljárás befejezéséig szól, az önkormányzati testület ugyanis sorozatos törvénytelenségekre hivatkozva perelte be a polgármestert - tisztségének megszüntetését szeretnék ily módon jogi úton elérni. 

Az alpolgármester szerint a jogi huzavona lényegében arra vezethető vissza, hogy ez év elejétől az önkormányzatok felett felügyeletet gyakorló megyei közigazgatási hivatalok megszűntek, így akár hamis jegyzőkönyvek alapján is lehet bírósági eljárást kezdeményezni a településeken a kiszolgáltatott helyzetbe került polgármesterek ellen.

Mostantól ismét az alpolgármester veszi át ideiglenesen, a per lezártáig a város irányítását. A polgármester még két napja, posztja elfoglalásakor bejelentette: szeptember 30-án rendkívüli önkormányzati ülést hív össze, amelyen kezdeményezné a testület önfeloszlatását. Bartos Sándor közölte, hogy ő maga is kezdeményezi ezt a lépést, így szeptember utolsó napján összehívja a rendkívüli testületi ülést az önfeloszlatás szándékával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!