Belföld

2009.12.22. 15:12

Távozik Pataki Dániel az NHH éléről

Lemondott a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke, Pataki Dániel január 31-én távozik posztjáról, miután a miniszterelnök elfogadta döntését.

MTI

A hatóság MTI-hez kedden eljutatott közleményében hangsúlyozza: Pataki Dániel lemondását az európai hírközlés-szabályozás megújításának lezárásával, illetve az ezekkel kapcsolatos megbízatásának sikeres befejezésével indokolta.

Pataki Dániel 2004 januárjától állt az NHH élén, kinevezését 2008 decemberében a miniszterelnök újabb öt évvel hosszabbította meg.

A most lemondott vezető 2002 óta dolgozott az európai hírközlés-szabályozás magyarországi bevezetésén. Hat éves vezetése alatt a szolgáltatáskínálat jelentősen bővült, míg az árak nagy mértékben csökkentek a magyar hírközlési piacon - olvasható a hatóság tájékoztatójában.

Pataki Dániel a Budapesti Közgazdasági Egyetemen szerzett diplomát, pályáját Párizsban kezdte, majd 2002-től a Vivendi Telecom Hungary stratégiai igazgatója, ugyanazon év júniusától pedig az Informatikai és Hírközlési Minisztérium hírközlésért felelős helyettes államtitkára.

Pataki Dániel nevéhez fűződik a 2004-től hatályba lépett elektronikus hírközlésről szóló törvény előkészítése, írta az NHH. 

Pataki Dániel 2008-ban elnöke, 2009-ben pedig alelnöke volt az európai hírközlési szabályozóhatóságok (ERG/IRG - European Regulators Group/Independent Regulators Group) csoportjának, 2008 novemberétől pedig egy éven át a spektrumpolitikáért felelős európai szakmai testület, az RSPG elnöke is volt - emeli ki a közlemény.

Pataki Dániel 2005-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2009-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!