Belföld

2010.04.06. 16:56

Seres szerint helyük van a közéletben

Családias hangulatú, egyszerű kampányrendezvényt tartott kedden a Civil Mozgalom. Vezetője úgy véli, helyük van a közéletben: nem politizálnak, inkább dolgoznak.

Simon Erzsébet

Nem volt egyszerű a kopogtatócédulák összegyűjtése a kevesek által ismert Civil Mozgalom képviselőjelöltjeinek, mert sem pénzük, sem apparátusuk, sem tapasztalatuk, sem kiépített kapcsolatrendszerük nem volt ehhez, mégis sikerült országosan kéttucat egyéni jelöltet, kilenc területi listát állítaniuk, hallottuk Seres Máriától.

A CM elnöke azt mondta, parlamentbe kerülésük esetén legfontosabb céljuk kontrollálni a pártokat. A mozgalomnak tíz százalék feletti eredményt kell elérnie a megyékben, hogy országosan átlépjék a parlamenti küszöböt. Seres Mária szerint a vasárnapi sorsfordító választás lesz: a CM jelöltjeire, s listájára is kell szavazni, mert félő, hogy a többpártrendszert felváltja az egypártrendszer.

Kohuth Győző Viktor  a 2-es, és Szabó Erika, a 3-as választókerület jelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy a voksolás főszereplője maga a választó, hiszen neki kell felelősséggel döntenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!