Belföld

2010.10.31. 10:18

A sorompót áttörve, ittasan a határon át

A lezárt sorompót áttörve, ittasan hajtott Magyarország területére egy férfi szombaton délután Tompánál.

MTI

Nyíkos Tamás a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint a 43 esztendős szerb állampolgár Lada Samara típusú személygépkocsijával a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség Tompa közúti átkelőjénél, a belépő oldali busz ellenőrzési sávon, a lezárt sorompót áttörve hajtott be Magyarország területére.
   
Az erősen ittas férfi már a szerb oldalon is megkerülte az ellenőrzést, ám tompai „ámokfutását” követően negyed órán belül elfogták a magyar rendőrök a határ közelében.
   
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Idegenrendészeti Osztálya a tiltott határátlépés miatt 5 év beutazási és tartózkodási tilalom kiszabásával sújtotta és kiutasította a Magyar Köztársaság területéről a szerb állampolgárt. Mindemellett vezetői engedélyét is bevonták a magyar hatóságok és ellene ittas vezetés miatt eljárást indítottak. A Vám-és Pénzügyőrség pedig a határátkelőhely sorompójának megrongálása miatt tett feljelentést a férfi ellen - mondta a főhadnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!