Belföld

2010.11.10. 17:14

Szijjártó: a válságadó 2012 után megszűnik

A válságadó 2012 után megszűnik - szögezte le Szijjártó Péter az MTI-nek szerdán az ezzel ellentétes tartalmú sajtóhírek kapcsán. A kormány az érintett ágazatok szereplőivel tárgyalásokat folytat majd "egy új szabályozásról".

MTI

"A válságadók, amelyek azoknak az ágazatoknak a közteherviselésbe való bevonására szolgálnak, amelyek az elmúlt időszakban nem kaptak lehetőséget arra, hogy arányos módon vegyenek részt a közteherviselésben, három évre, 2010-re, 2011-re és 2012-re szólnak, ezután megszűnnek" - fogalmazott a miniszterelnök szóvivője.

Hozzátette egyúttal, hogy a kormány tárgyalásokat fog folytatni ezen ágazatok szereplőivel egy új szabályozásról. "Egy új szabályozást szeretnénk majd létrehozni és a jelenlegi becsléseink szerint ez az új szabályozás a jelenlegi válságadókból befolyó bevételnek körülbelül a felét fogja jelenteni bevételként a költségvetés számára" - mondta.

A részleteket firtató kérdésre annyit közölt, hogy az új szabályozás az érintett ágazatok arányos közteherviselésben való részvételét lesz hivatott szolgálni; hogy ez milyen formában történik meg, arról még tárgyalni kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!