Jó hír a helyieknek

2024.04.29. 07:00

Megmarad a posta Bőben - Az önkormányzat épületében, a virágboltos üzemelteti a postapontot

Eredetileg bezárták volna, végül csupán egy napon nem fogadta az ügyfeleket a posta Bőben. A postapont hétköznap 9-13 óra között tart nyitva.

Horváth László

Hajós Attila polgármester: Nagy örömünkre szolgál, hogy a postapartnerség keretében sikerült helyben tartanunk a postát

- Nagy örömünkre szolgál, hogy a postapartnerség keretében sikerült helyben tartanunk a postát – mondta Hajós Attila, Bő polgármestere. – Amikor értesültünk a jogszabályváltozásról, mi szerint az 1500 fő alatti településeken bezárják a postát, a Magyar Posta Zrt.-vel kölcsönösen felvettük a kapcsolatot. Kerestük a megoldást. Hosszas egyeztetés után az önkormányzat épületében lévő virágboltos vállalta el a postapont működtetését. Az átköltözés miatt csupán egy napra zárt be a posta.  Mindenkinek előnyös ez a helyzet, neki bővült a kínálati köre, a helyiek pedig továbbra is falunkban tudják elintézni az ilyen irányú ügyeiket. A postapont hétköznaponként 9-13 óra között tart nyitva. Azt gondolom jó helyet sikerült találni: Bő központjában van, közel a bolt, a templom, közúton is jól megközelíthető. 

A polgármester kiemelte, a postapont nem csak a bőieket, hanem a környező településeken, górikat, mesterházaiakat látja el. Ebben a két faluban már egy ideje nincs posta. A forgalomszámlálási adatok szerint Bőben nagy volt az ügyfélforgalom. Mostantól három évig továbbra is elérhetők a korábbi szolgáltatások. Tudjuk, az elmúlt időszakban csökkent a posta szerepe, hiszen sok ügy intézhető az interneten, de faluhelyen még mindig fontos a megléte. 

Hajós Attila hozzátette, felmerült, a postapontot az önkormányzat üzemelteti, párhuzamosan több helyi vállalkozót is megkerestek. Végül a virágboltos lett „befutó”. Az az épület, ahol korábban a posta működött, ugyancsak az önkormányzaté volt. Az állami cég által fizetett bérleti díj most kiesik, de ezt nem bánják, hiszen továbbra is helyben érhetők el a postai szolgáltatások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában