Nyílt levél

2024.05.14. 12:17

Czeglédyt elítélték, Nemény Andrásnak írt nyílt levelet a Fidesz-KDNP szombathelyi frakciója

A szombathelyi Fidesz-KDNP frakció nyílt levélben szólítja fel Nemény Andrást, az Éljen Szombathely Egyesület polgármesterét, hogy határolódjon el Czeglédy Csabától, akit ismét elítélt a bíróság.

Vaol.hu

Forrás: VN/archív

Fotó: © Cseh Gábor

Mint arról korábban beszámoltunk, bűnösnek mondták ki Czeglédy Csabát az Ördög ügyvédje perben. A DK-s ügyvéd pénzbírságot kapott, de a fellebbezések miatt másodfokon folytatódik a per.

Czeglédy ellen egy másik ügyben is folyik eljárás egy hatmilliárd forintos adócsalási ügyben. Illetve korábban adócsalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Veszprém vármegyei bíróság 1 év és 4 hónap szabadságvesztésre ítélte. A Fidesz a tegnap a sajtóban megjelent elmarasztaló ítélet kapcsán fogalmazta meg nyílt levelét Nemény Andrásnak, az Éljen Szombathely Egyesület polgármesterének. Felszólítják, határolódjon el.

Czeglédy Csaba függetlenként indul, az Éljen Szombathely Egyesület nem indít ellene képviselőjelöltet az ötös választókerületben.

Nyílt levél Nemény Andrásnak

Tisztelt Polgármester Úr!

Bizonyára Ön is tudomást szerzett arról, hogy Czeglédy Csabát ismét elítélte a Bíróság.

Kérdezzük Önt, hogy hányszor kell ennek megtörténnie ahhoz, hogy Ön Szombathely polgármestereként elhatárolódjon Gyurcsány Ferenc ügyvédjétől? Tízszer, tizenötször, vagy Önnek ez tényleg teljesen mindegy?

Ideje lenne ezt megtennie, Czeglédy Csabának pedig vállalnia kell tetteinek morális következményét: vissza kell lépnie a képviselőjelöltségtől! Bűnözőnek – így a többszörösen elítélt Czeglédy Csabának – nincs helye a közéletben, ez a szombathelyi Fidesz-KDNP-frakció álláspontja.

Fidesz-KDNP-frakció

 

Kapcsolódó:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában