Helyi közélet

2024.03.19. 13:05

A Fidesz választ vár: Nemény András elhatárolódik-e Czeglédy Csabától? (Frissítve)

Nyílt levélben szólította fel a Fidesz Szombathelyi Szervezete Nemény Andrást, válaszoljon: tudott-e arról hogy Czeglédy Csabát adócsalás bűntette és más bűncselekmények miatt elítélték. Választ várnak arra is: Szombathely polgármestere elhatárolódik-e Czeglédy Csabától.

Vaol.hu

Nemény András polgármester és Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő egy közös sajtótájékoztatón

Fotó: VN/Facebook

Nyílt levélben szólította meg Szombathely polgármesterét, Nemény Andrást a Fidesz Szombathelyi Szervezete. Abban azt írták: "Mint arról Ön is értesülhetett, Czeglédy Csabát közleményben szólítottuk fel, hogy nyilatkozzon arról: elismeri-e, hogy a Veszprém Megyei Bíróság folytatólagosan elkövetett, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntette, magánokirat-hamisítás miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélte. Czeglédy Csaba hallgatásával elismerte azt a tényt, hogy ő egy jogerősen elítélt adóbűnöző".

A szombathelyi Fidesz-KDNP-frakció álláspontja az, hogy Czeglédy Csabának vállalnia kell tetteinek morális következményét

- áll a Fidesz által jegyzett nyílt levélben. Úgy folytatták: "Tisztelt Polgármester Úr!" 

Felszólítjuk Önt, nyilatkozzon arról, hogy volt-e tudomása róla, hogy Czeglédy Csabát adócsalás bűntette és más bűncselekmények miatt a Veszprém Megyei Bíróság 1 év 4 hónap szabadságvesztésre ítélte? Ha igen, miért nem határolódott el tőle? Amennyiben nem tudott a jogerős ítéletről, akkor most, hogy tudomására jutott, elhatárolódik-e az elítélt Czeglédy Csabától?

- kérdezték Szombathely város polgármesterétől. Majd azzal zárták a levelet: "A szombathelyi Fidesz-KDNP pártszövetség álláspontja egyértelműen az, hogy jogerősen elítélt bűnözőnek nincs helye a közéletben!"

Ismert, a 2024-es önkormányzati választáson - 2019-hez hasonlóan - nem indít Czeglédy Csabával szemben képviselőjelöltet az Éljen Szombathely Egyesület, a baloldali tömörülés Czeglédy Csaba független képviselőjelöltet ily módon támogatja. 

Frissítve! 

Nemény András polgármester kedd estig nem reagált a Fidesz nyílt levelére. Tóth Kálmán, a baloldali szervezet elnöke közleményében azt írta: "Dr. Czeglédy Csaba független képviselő, aki a Szociális és Lakás Bizottság elnökeként és egyéni képviselőként is rengeteget dolgozik".

A Fidesz által hivatkozott bírósági ítélet óta dr. Czeglédy Csabát négy alkalommal választották meg képviselőjüknek a szombathelyiek. A fenti tényből következően a Fidesznek a szombathelyi választókkal van vitája

- fogalmazott. Hozzátette: "Értjük, hogy a helyi Fidesznek nincs hiteles politikai mondanivalója, ezért kétségbeesésükben 20 évvel ezelőtti ügyeket próbálnak előrángatni, de mi ezekkel nem kívánunk foglalkozni. Amennyiben a szombathelyi Fidesz mindenáron olyan személyt akar találni, aki valaha bűncselekményt követett el, akkor kezdje a saját képviselőjelöltjei előéletének a megvizsgálásával. Mi gyűlölködés helyett továbbra is minden erőnkkel a szombathelyiekért dolgozunk" - írta Tóth Kálmán.

Lapunk megkereste az ügyben a szombathelyi városházát is, ám kérdéseinkre eddig nem válaszoltak. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában