Kézilabda

2024.05.15. 14:06

Veszélyben az SZKKA NB I.-es feljutása?

"Jelen állás szerint azért nem kapunk licencet az NB I-re, mert Nemény András nem enged be minket a Schaeffler Aréna Savariába" - tette közzé szerdai közleményében az SZKKA.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

"A Haladás Sportkomplexum nem alkalmas NB I-es mérkőzések lebonyolítására, a városvezetés azonban nem reagál a kérésünkre, hogy visszatérhessünk a Schaeffler Aréna Savariába" - olvasható a közleményben.

A Magyar Kézilabda Szövetség már előre jelezte, hogy jelen állás szerint nem kap a licencet a következő, NB I-es szezonra a klub. Le kell szögezni, hogy a SZKKA-nál gazdaságilag minden rendben van, az egyetlen ok csupán, hogy a szövetség előírásai szerint a Haladás Sportkomplexum csarnoka nem alkalmas NB I-es mérkőzések megrendezésére. Az MKSZ június 5-ig adott határidőt, hogy egy másik, megfelelő helyszín kijelölésével megoldják a szombathelyiek ezt a problémát és megkapják az NB I.-es induláshoz szükséges licencet.

Ma Vas vármegyében és Szombathelyen egyedül a Schaeffler Aréna Savaria az egyetlen alkalmas helyszín NB I.-es bajnoki meccsek megrendezésére. Ezért múlt hét hétfőn Pődör Zoltánék levélben megkeresték és kérték Dr. Nemény Andrást, Szombathely MJV polgármesterét, hogy a 2019-es önkormányzati határozat alapján biztosítsa az SZKKA számára, hogy a Schaeffler Aréna Savariában rendezhessék meg a hazai NB I.-es mérkőzéseiket.

A polgármester azonban már másfél hete nem reagál a megkeresésre. A közleményben hozzáteszik, a szombathelyiekből álló csapat úgy nyert bajnokságot, hogy a mostani szezonban nem kapott egy fillér városi támogatást sem. Abban bízik a klubvezetés, nem az a városvezetés célja, hogy ellehetetlenítse az SZKKA-t, ahol több száz gyerek sportol, ahol példaképeket nevelnek és ahol egy egész közösség álma volt az NB I.-es visszajutás. Mindezek tudatában az Pődör Zoltánék félelme, hogy a jelenlegi városvezetés nem szeretne NB I.-es női kézilabdát Szombathelyen, és ezért nem fogják rendelkezésre bocsátani a Schaeffler Aréna Savariát.

A Szombathelyi KKA első embere, Pődör Zoltán próbál más megoldást találni, hiszen a klub arra törekszik, hogy a város segítsége nélkül is megoldja a felmerülő problémát. 

Válasz

Idő közben megérkezett az önkormányzat, pontosabban dr. László Győző sportért felelős alpolgármester válasza, amit változtatás nélkül közlünk:

- Pődör Zoltán ismét nem hazudtolta meg önmagát. A mai napon kiadott sajtóközleményében azt az egy apróságot felejtette el megemlíteni, hogy ingyenes csarnokhasználatot kért az SZKKA számára. Ezt eldönteni azonban nem Szombathely MJV polgármestere, hanem a városi Közgyűlés jogosult, amely májusi ülésén tud és fog döntést hozni a kérdésben. Pődör Zoltán másfél hét késedelmet ró fel nekünk, miközben megkeresésében határidőt nem közölt, ugyanakkor saját maga 8 hónapja blokkolja a klub teljes közgyűlés által egyhangúlag megszavazott átvilágítását, és 4 hónapja nem hívja össze a város által kért szurkolói ankétot, ahol minden kérdést nyilvánosan meg tudnánk beszélni. A város 55 millió forint összeg támogatást tart az SZKKA rendelkezésére, ennek felszabadításának egyetlen gátja Pődör Zoltán késlekedése az egyhangúlag elfogadott feltételek és saját vállalásainak teljesítése vonatkozásában. Továbbra is kérdezzük: Mitől fél Pődör Zoltán?
 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában