Belföld

2010.12.12. 11:04

Az MSZP Csányi Sándorhoz fordul magánnyugdíjpénztár-ügyben

Az MSZP-s Török Zsolt az OTP elnök-vezérigazgatójához fordul magánnyugdíjpénztár-ügyben; azt kéri, hogy a bankár adjon neki és 800 ezer tagtársának tanácsot.

MTI

A szocialista politikus, akinek a magánnyugdíj-pénztári befizetéseit az OTP kezeli, budapesti vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, nyílt levélben azt kéri a bank elnökétől, hogy adjon neki tanácsot: valóban jó kezekben van-e nyugdíjpénztári megtakarítása.

Valóban tud-e garantálni hozamot ez a cégcsoport? - tette fel a kérdést utalva arra, hogy Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi kormánybiztos korábban azt mondta: nincsenek jó kezekben nyugdíjpénztári megtakarítások.

Nyílt levelében azt is megkérdezi Török Zsolt, hogy az OTP valóban eltőzsdézte-e a megtakarításait, mint ahogy azt a kormányfő szóvivője állította. Arra is választ vár, hogy realizált-e az OTP hozamot a megtakarításai után. Tudja-e garantálni, hogy az elmúlt 12 évben valóban volt-e reálhozama a megtakarításainak? - mondta.

Török Zsolt ismét hangsúlyozta: ha az MSZP kormányra kerül, akkor kárpótolni fogják a magánnyugdíj-pénztári tagokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!