Belföld

2011.01.05. 12:46

Meghiúsult pályázatok Vas megyében

Vas Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén visszavonta az intézmények által tervezett, ám végül meg nem valósuló pályázatokhoz kapcsolódó korábbi kötelezettségvállalásait.

Erős D. Zoltán

Azokban az esetekben, amikor a megyei önkormányzat biztosítja az intézmények által elkészített pályázatokhoz az önerőt, a közgyűlésnek a benyújtást megelőzően ennek biztosítására kötelezettséget kell vállalnia.  A közgyűlés a pályázat meghiúsulása miatt több ilyen kötelezettségvállalást is törölt.

A Vas Megyei Közgyűlés a Vas Megyei Szakosított Intézet TIOP pályázata benyújtásához, a fejlesztési tartaléka terhére csaknem 12 millió forint önerőt biztosított. A pályázók körét azonban módosították, így a  tervezett pályázatot nem tudták benyújtani.

A megyei közgyűlés vállalta, hogy Savaria Szimfonikus Zenekar ERFA pályázati projektjéhez biztosítja az önerőt.  A pályázatot azonban elutasították.

A megyei közgyűlés 20 millió forintnyi önerővel kívánt hozzájárulni a Kemenesaljai Egyesített Kórház intaházi részlegének eszközbeszerzését  és infrastrukturális fejlesztését célzó projekt megvalósításához. A pályázatot végül nem nyújtották be, mivel az előkészítési munkák, valamint a tervezés több időt vett volna igénybe, mint amennyit a határidő lehetővé tett.

A közgyűlés kötelezettséget vállalt a Vas Megyei Múzeumok igazgatósága által kiírt, a Helyi termékekkel a határrégióért elnevezésű pályázatával kapcsolatban is. Az intézmény azonban a támogatást nem nyerte el.  Szintén nem valósul meg Vas Megyei Múzeumi Igazgatóság A népi kultúra középkori gyökerei elnevezésű, az osztrák-magyar projektje sem, mivel az osztrák partner visszalépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!