Belföld

2011.02.23. 12:09

Jogsértő volt az ORTT kereskedelmi rádiók számára kiírt frekvenciapályázata

A Legfelsőbb Bíróság szerdán kihirdetett ítéletében nem adott helyt az alperesek, az ORTT és az Advenio Zrt. felülvizsgálati kérelmének, és hatályában fenntartotta az ítélőtábla korábbi jogerős ítéletét, amely szerint jogsértő volt a kereskedelmi rádiók számára az ORTT által 2009-ben kiírt frekvenciapályázat.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Legfelsőbb Bíróság szóbeli indokolása szerint törvénybe ütközőek voltak a pályázati feltételek, az Adveniót pedig tulajdonosi szerkezete miatt ki kellett volna zárni a pályázatból. A pályázat eredményeként a Danubius Rádió helyett az Advenio által működtetett Class FM, a Sláger Rádió helyett pedig az FM 1 Konzorcium által működtetett Neo FM sugároz.

A felperes Danubius Rádió szerdán a Legfelsőbb Bíróságon már nem is képviseltette magát, az iratismertetés szerint nemzetközi fórumokon keresi igazát.

A Sláger Rádió kontra ORTT és társa perben várhatóan a nap folyamán hoz döntést a Legfelsőbb Bíróság.

 

OLDALTÖRÉS: Az Legfelsőbb Bíróság elutasította a Sláger Rádió keresetét

 

 

 

Az Legfelsőbb Bíróság elutasította a Sláger Rádió keresetét

A Legfelsőbb Bíróság szerdán kihirdetett felülvizsgálati döntésében, a jogerős ítéletet megváltoztatva, teljes egészében elutasította a Sláger Rádiónak az alperes ORTT és FM 1 Konzorcium elleni, a kereskedelmi rádiók frekvenciapályázatai miatt benyújtott keresetét.

A 2009-es pályázat eredményeként a Danubius Rádió helyett az Advenio Zrt. által működtetett Class FM, a Sláger Rádió helyett pedig az FM 1 Konzorcium által működtetett Neo FM sugároz. A Sláger Rádió a perben kérte annak kimondását, hogy jogsértő volt a pályáztatás, emiatt semmisek az az alapján kötött új műsorszolgáltatási szerződések, s állítsák helyre az eredeti állapotot.

Az első- és másodfokú bíróságok a Sláger, illetve a másik, a Danubius által indított perben is csupán annyiban adtak helyt a kereseteknek, hogy jogsértő volt a pályáztatás, de a szerződés semmisségét és az eredeti állapot helyreállítását nem állapították meg.

Ezt a Legfelsőbb Bíróság szerdán a Danubius esetében hatályában fenntartotta, a Sláger esetében azonban a jogerős ítéletet megváltoztatta, a Sláger keresetét teljes egészében elutasította, tehát azt a részét is, amely szerint jogsértő volt a pályáztatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!