Belföld

2011.03.01. 22:58

Orbán Viktor: kevesebben éljenek segélyből, többen munkából

A kormány mindenkit támogat, aki munkából akar megélni, támogatja a gyermekeket nevelő családokat, és mindent megpróbál megtenni annak érdekében, hogy a nyugdíjak ne veszítsék el reálértéküket - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Pápán a Fő téren, több száz ember előtt, kedden délután.

MTI

A kormányfő a városházán megbeszélést folytatott Áldozó Tamás alpolgármesterrel, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjével és Kovács Zoltánnal, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetőjével, aki az elmúlt 20 évben Pápa polgármestere volt. A településen most vasárnap tartják az időközi választást, amit azért kellett kiírni, mert mert Kovács Zoltánt kinevezték kormányhivatal-vezetőnek.
   
A miniszterelnök felkereste a pápai húsgyárat is, ahol Pulitzer József vezérigazgató tájékoztatta a cég gazdasági helyzetéről. A gyárlátogatás után a kormányfő Kovács Zoltán és Áldozó Tamás társaságában sétát tett Pápa belvárosában. 
    
A miniszterelnök a Pápai Áruház előtt felállt egy padra - ahol már több száz ember gyűlt össze -  és rövid beszédet mondott.
   
Kovács Zoltánt, az eddigi polgármesterüket "elvittük Pápáról", hogy "rázza gatyába a Veszprém megyei közigazgatást" - mondta a miniszterelnök. Hozzátette: ez volt a legjobb megoldás, de elnézést kérünk a pápaiaktól, amiért elvittük a polgármesterüket.
   
A kormányfő hangsúlyozta, hogy az ország "meglehetősen rossz állapotban van, s most nagy munkában vagyunk". Mint mondta: "tudjuk, hogy az átalakítás kényelmetlenséggel jár, de ahhoz, hogy Magyarország talpra tudjon állni, számos változásnak kell megtörténnie."
   
A Széll Kálmán Terv keretében megpróbálunk olyan közmunkákat tervezni, hogy minél kevesebb ember éljen segélyből, és minél többen munkából - hangsúlyozta a miniszterelnök.
   
"A kiváltságokat igyekszünk megszüntetni, hogy egy tisztességes, normális és méltányos ország legyen Magyarország" - fogalmazott Orbán Viktor, akinek beszédét nagy taps fogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!