Belföld

2011.03.08. 13:08

Pénzbüntetést kapott Zsiga Marcell miskolci alpolgármester

Százötvenezer forint pénzbírságot kapott Zsiga Marcell fideszes képviselő, miskolci alpolgármester, aki az országgyűléstől és az önkormányzattól is felvette költségtérítését, amelyet a törvény tilt.

MTI

A Fidesz-frakció hétfő késő este az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Zsiga Marcell az etikai bizottságban is elismerte, hibázott. A bocsánatkérését a bizottság elfogadta, ugyanakkor megengedhetetlennek tartja felelőtlen és képviselői munkájához méltatlan figyelmetlenségét, ezért írásbeli figyelmeztetésben részesítette és 150 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte.
   
Zsiga Marcell az etikai bizottság döntését tudomásul vette, a jogellenesen felvett költségtérítésének teljes összegét megtéríti, e mellett a bizottság ülésén további 100 ezer forintot ajánlott fel jótékony célra. A képviselő az összesen 250 ezer forintot a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat számlájára fizeti be.    
Török Zsolt, az MSZP szóvivője szombati sajtótájékoztatóján lemondásra szólította fel képviselői mandátumáról Zsiga Marcellt, mert több százezer forintot vett fel jogtalanul költségtérítésként, amit ő is beismert és "nincs már hitele".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!