Belföld

2011.04.14. 15:04

Hajdúhadház: Pintér szerint történtek szabálysértések

Pintér Sándor belügyminiszter a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjainak hajdúhadházi járőrözésével kapcsolatban csütörtökön Gödöllőn kijelentette: meggyőződése szerint szabálysértések történtek, a magyar hatóságok ennek megfelelően járnak el.

MTI

"A szabálysértéseket a magyar rendőrség és a magyar joghatóságok annak megfelelően fogják kezelni, amilyen módon megsértették a törvényt" - jelentette ki az MTI kérdésére válaszolva egy uniós tanácskozás sajtótájékoztatóján.
   
A belügyminiszter közölte: a törvényesség talaján áll és a törvények betartását kéri a magyar állampolgároktól, a rendőröktől pedig azt, hogy tartassák be azokkal, akik erre maguk nem hajlandóak.
   
Rubi Gergely (Jobbik) országgyűlési képviselő csütörtök reggel úgy tájékoztatta a helyi rendőrkapitányságot, hogy folytatják a járőrözést Hajdúhadházon a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai.
   
A képviselő azt mondta: a jelenlegi kormány is politikai célokra használja fel a rendőrséget, és lemondásra szólítják fel Orbán Viktor miniszterelnököt és a belügyminisztert.
   
Pintér Sándor szerdán egy sajtótájékoztatón arról beszélt: "örömmel mondhatom, hogy tegnap megkezdték a járőrözést, ma meg már be is fejezték a járőrözést (...) tehát a rendőri felhívásnak megfelelően befejezték". Kijelentette, "bizton mondhatom, hogy ilyen jellegű járőrözés, mondvacsinált törvényesség mögé bújva nem lesz Magyarországon".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!