Belföld

2011.05.09. 14:34

Vöröskeresztes Világnap: vasi aktivistákat is jutalmaztak

Ikervár és Vasegerszeg második alkalommal nyerte el a Humanitárius település címet. A Vöröskeresztes Világnap alkalmából Vas megyei aktivistákat is jutalmaztak.

Nagy Ildikó

A Vöröskeresztes Világnap alkalmából a megyei és az országos ünnepségen is elismerésben részesítették a legaktívabb aktivistákat. A megyei ünnepséget a mentőszolgálattal közös, április 30-i, sárvári  rendezvényen szervezte meg a Vöröskereszt vasi szervezete.

A Vöröskeresztes munkáért kitüntetés ezüst fokozatát Dorner Egyedné, Gombásné Bánfi Andrea, Németh József és Varga Károly vehette át. Ugyanezen elismerés bronz fokozatát kapta Bödei Ferencné, Bőr József, Fűzi Andrea, Gujtmann Lászlóné, Nárai Ernőné, Németh Károlyné és Sebők Csabáné.

Az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt  országos ünnepsége vasárnap volt Budapesten, ahol vasi aktivistákat is köszöntöttek. A Vöröskeresztes munkáért elismerés arany fokozatát vehette át Gecse Sándorné ölbői és Szinger Józsefné peresznyei aktivista.

A rendezvényen kiderült: Ikervár és Vasegerszeg második alkalommal is elnyerte a Humanitárius település címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!