Belföld

2011.07.08. 08:34

Erős a forgalom Záhonynál és Röszkénél

A megnövekedett forgalom miatt négy órát várakoznak az Ukrajnába tartó kamionok a záhonyi határátkelőhelyen. A röszkei határátkelőhely kilépő oldalán is erős a forgalom, a hétvégén akár kétórás várakozás is kialakulhat.

MTI

Záhony - Négy órát várakoznak a kamionok

A megnövekedett forgalom miatt négy órát várakoznak az Ukrajnába tartó kamionok a záhonyi határátkelőhelyen - közölte honlapján pénteken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kisebb torlódás a személyforgalmi oldalon is kialakult: a Magyarországra belépni kívánó autósoknak jelenleg hatvan percet kell várakozniuk. Alternatív megoldásként a beregsurányi és a tiszabecsi határállomást vehetik igénybe az utazók, mivel ezeken az átkelőkön egyelőre zavartalan a forgalom.
A tájékoztatás szerint a várakozási idő a személy- és a teherforgalomban egyelőre nem változik, de a hétvégén erősödhet a forgalom. Az elmúlt hétvégén az országból kilépő kamionok átlagosan öt órát voltak kénytelenek várakozni a záhony-csapi határátkelőhelyen.

Erős a forgalom a röszkei határátkelő kilépő oldalán

A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt erős a forgalom a röszkei határátkelőhely kilépő oldalán, a hétvégén akár kétórás várakozás is kialakulhat - tájékoztatta a rendőrség pénteken az MTI-t.
Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az útnak indulóknak azt tanácsolja, hogy a rendőrség honlapján, a police.hu-n tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről. A gyorsabb határátlépés érdekében a tompai vagy a tiszaszigeti átkelő felé lehet kerülni, utóbbi 8 és 18 óra között tart nyitva magyar és szerb állampolgárok számára.
Az elmúlt hétvégén több mint 110 ezren lépték át Röszkénél az országhatárt. Az erős hétvégi kilépőforgalom várhatóan július utolsó hetéig tart, utána - a szabadságok befejeztével - a belépők lesznek többen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!