Belföld

2011.07.05. 17:08

Gyors információ a veszélyes anyagokról

Szakmai szervezetek összefogásával elindult egy olyan új portál, mely tájékoztatást adhat a mindennapi környezetünkben előforduló legveszélyesebb vegyi anyagokról.

Bajdó Bettina

A www.kockazatos.hu honlapot főként azért hozták létre, mert  nincs olyan magyar nyelvű, vegyi anyagokkal kapcsolatos információforrás, mely a szűkebb szakmai közönség tagjain kívül mások számára is elérhető lenne - olvasható az ÁNTSZ honlapján elérhető közleményben.

A honlapon olyan kérdésekre kaphatunk választ, mint például mik is azok a dioxinok, hogyan kerülnek az ételekbe, miért veszélyesek, s megbetegszünk-e ezektől. Az elkészült honlap most 42 olyan, javarészt jogszabályi korlátozások alá eső anyag infólapját tartalmazza, mint például a 2,4-D gyomirtó, a higany és a króm (nehézfémek), a dioxinok, valamint a poliklórozott bifenilek.

A tájékozódást és megértést a vonatkozó nemzetközi egyezményeket és jogszabályokat, a témában illetékes hazai és külföldi szervezeteket bemutató háttéranyagok, valamint a fogalmakat megmagyarázó kislexikon is segíti.

Emellett a honlapon keresztül lehetőség van kérdések feltevésére is, amelyekre a projektben részt vevő szakértők adnak majd választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!