Belföld

2011.11.24. 18:13

A körmendi társulat a Weöres Sándor Színházban: Art!

A Körmendi Kastélyszínház Társulat többszörösen díjazott Yasmina Reza-előadását hozza el a Weöres Sándor Színház kamaratermébe november 29-én. Jutalom ez is.

Ölbei Lívia

A KASzT Szegezdi Róbert színművész vezetésével vitte színre - a  Magyarországon a budapesti Katonában bemutatott - izgalmas kortárs darabot, a Művészetet, amelyet  Art! (vagyis művészet) címmel láthat a Weöres Sándor Színház közönsége november 29-én.

A KASzT jubileumi előadása tavaly április végén, május elején Vasváron elnyerte a színjátszó fesztivál népes mezőnyében a nagydíjat - valamint az ezzel járó szombathelyi meghívást, amely természetesen a 2011/12-es évadra szólt, és most "realizálódik."

Különben a legjobbkor: a Magyar Szín-játékos Szövetség alapította meg a Paál István-diplomát, amelyet minden évben az előző évad valamelyik fesztivál győztesének ítél oda a szakmai zsűri; a diplomát ezúttal a kömendi társulat kapta meg a Yasmina Reza-előadásért. (Közben Szegezdi Róbert és a KASzT kapcsolata tovább folytatódott: a rendező két kortárs szerző után örökös kortársunkhoz, Shakespeare-hez  fordult,  a Rómeó és Júliát vitte színre Körmenden.)

De most vissza az Art!-hoz:  Yasmina Reza drámájában a "művészet" (sőt, a "kortárs művészet") mibenlétének keresése mögött-alatt-fölött az emberi kapcsolatok térképe rajzolódik ki azon a  hófehér vásznon, amely tulajdonképpen ürügyként, vagy inkább a lappangó konfliktusok felszínre segítőjeként, ezáltal definiálójaként  működik (de hát ez a művészet).

A három barát szerepében Vörös Attilát (Marc), Tahin Zsoltot (Serge) és Szép Dánielt (Yvan) láthatja a közönség. A szombathelyi előadás november 29-én 19 órakor kezdődik a WSSz Thea-tér-programjában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!