Belföld

2011.12.17. 09:01

Rátámadt a mentősökre és kidobta az ablakon a defibrillátort

Rátámadt az őt ellátó mentősökre egy beteg péntek délután egy zuglói lakásban, majd kidobta az ablakon az újraélesztésre használatos, mintegy ötmillió forint értékű felszerelést - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

MTI

 Győrfi Pál közlése szerint egy eszméletlen beteghez riasztották kora délután a mentőket. A rohamkocsi ápolói a helyszínre érkezésük után azonnal megkezdték a 40 év körüli férfi ellátását: infúziót kötöttek be, megpróbálták szállítható állapotba hozni az eszméletlen férfit. A beteg azonban, miután magához tért, agresszív lett, kitépte a karjából a tűt, ütlegelni, rugdosni kezdte a mentősöket, ennek következtében a mentőápoló könnyebben megsérült.
   
A mentősök a felszerelésüket hátrahagyva a földszintre menekültek az agresszív ember elől, értesítették a rendőrséget, majd azt vették észre, hogy a férfi kidobta az első emeleti lakás ablakán a defibrillátort - tette hozzá a szóvivő.
   
Tájékoztatása szerint ez a készülék nem a mentőautókban lévő szokásos, újraélesztésre használatos eszköz, hanem egy sokkal értékesebb, több funkció ellátására is alkalmas felszerelés, amelynek értéke mintegy ötmillió forint.
  
  A mentősökre támadó férfit végül egy másik mentőautóval szállították kórházba, míg a megsérült ápolót szintén kórházba vitték, ő feltehetően nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
   
Győrfi Pál kitért arra: a több méter magasról lezuhant defibrillátor egyelőre használhatatlan, egy szakszervizben állapítják meg, hogy egyáltalán megjavítható-e.
   
A rendőrségi helyszínelés jelenleg is zajlik.
   

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta: a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indul eljárás.

Az MTI úgy tudja, hogy az eset a főváros XIV. kerületében, a Laki Adolf utcában történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!