Belföld

2012.03.22. 21:06

Mentorok segítik a tervezést

A települési önkormányzatoknak semmibe nem kerül majd a helyi esélyegyenlőségi tervek elkészítése - tudatta a KIM egyik államtitkárságának sajtóirodája.

Simon Erzsébet

Az esélyegyenlőségi tervvel foglalkozó írásunkra reagált a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának (KIM TFFÁ) sajtóirodája.

A levélben azt írják, hogy a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége által rendezett fórumsorozat vépi állomásán néhány települési vezetőben téves információkra alapozva merültek fel kétségek a helyi esélyegyenlőségi tervekkel kapcsolatban.

Az új törvényi rendelkezések értelmében november 1-től kizárólag az az önkormányzat pályázhat hazai vagy uniós forrásra, amely rendelkezik helyi esélyegyenlőségi tervvel. 

Annak érdekében, hogy minden önkormányzat számára továbbra is fennálljon a pályázás lehetősége, a KIM TFFÁ a háttérintézményén, a Türr István Képző és Kutató Intézeten keresztül ingyenesen biztosítja az önkormányzatok által delegált szakember képzését, és segítséget nyújt  külön díjazás nélkül  az esélyegyenlőségi terv elkészítésében.

Ennek érdekében mentorhálózatot alakítanak ki, s a tagjait felkészítik a települési önkormányzatok köztisztviselőinek képzésére. Az önkormányzatoknak tehát semmibe nem kerül majd a helyi esélyegyenlőségi tervek elkészítése.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!