Belföld

2012.05.02. 05:36

Adókedvezményekkel ösztönöznék a hitelezést

A nemzetgazdasági tárca legújabb évközi adócsomagja szerint a pénzintézeti különadó csökkenthető lesz a jövőben - a törvény elfogadása esetén - a kkv-szektornak nyújtott új hitelekkel, ide nem értve az uniós pályázatok előfinanszírozásához nyújtott kölcsönt - írja szerdai Napi Gazdaság.

MTI

A Napi Gazdaság ismerteti: a nemzetgazdasági tárca pénteken közzétett csomagját szerdáig lehet kommentálni.

A dokumentum szerint több ponton változik az adózás rendjéről szóló törvény, és megtalálható benne a 98 százalékos különadó eltörlése is. Ugyanakkor a törvényjavaslat - amely még kormánydöntésre vár - nem ejt egyetlen szót sem a július elsején bevezetendő távközlési szolgáltatási adóról - írja a lap. Márpedig a jelen szabályok szerint a javaslatot az életbe lépése előtt egy hónappal - vagyis május végéig - el kell hogy fogadja a parlament. A péntekre várható benyújtásig a kormány még kiegészítheti a különadó szabályaival a mostani adócsomagot, ám az sem kizárt, hogy menet közben képviselői módosítóként kerül majd elő a javaslat - ahogy az számos fontos ügyben történt az elmúlt két évben - jegyzik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!