Belföld

2012.07.12. 07:19

Dühös rokkantakkal kampányol az MSZP

Görögországban van egy sziget, ahol szinte mindenki vak – persze csak papíron –, mégpedig azért, mert a vakok és gyengén látók hatalmas támogatásokat kapnak.

Peltzer Géza

A szigetlakók jól megélnek a támogatásból, az orvos bárkinek kiállítja a vakságról szóló papírt, természetesen nem ingyen. Senkinek nem jutott eszébe eddig megnézni, hogy tényleg nem látnak-e, hiszen a sziget messze esik a fővárostól. A dolog működött mindaddig, míg volt pénz.

Én elhiszem, hogy Magyarországon az uniós átlag felett van a rokkantak száma – és nyilván nem azért, mert valóban ennyi ember munkaképtelen. Valamit tehát csinálni kellett – de nem most, már korábban. A kormány nekiesett ennek a korábban elhanyagolt területnek is, természetes, hogy érdekeket sért, és hogy hibázik eközben. Vannak tehát jogos panaszok, csúnya történetek.

Az MSZP ezeket boldogan befogadta, és már ígérget nekik. Nyilván kiszámolta, hogy a korábbi rendszer visszaállítása mennyi szavazatot hozhat neki – szinte ingyen. Ez világosan látszik. Nem vagyunk vakok és nem vagyunk görögök sem. A Mengele-hasonlat azonban több mint durva. Még ha elnézést is kértek miatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!