Belföld

2012.07.20. 13:12

Horror a tanyán - Német házaspárt raboltak ki és bántalmaztak

Kecskemét – Önként jelentkezett a rendőrségen péntek délelőtt az a férfi, aki a gyanú szerint két társával bántalmazott, majd kirabolt egy Jánoshalma külterületén élő német házaspárt; a másik két gyanúsítottat már csütörtökön elfogták – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

MTI

Nyíkos Tamás tájékoztatása szerint a házaspárt a saját tanyájukon, szerda éjszaka támadta meg három férfi. Az éppen hazaérkező 57 éves német férfitól pénzt követeltek, majd ütlegelni kezdték, ő bemenekült tanyája udvarára, ahová azonban támadói is követték.

Hozzátette: a sértett kiabálására az otthon tartózkodó, 48 éves felesége sietett a segítségére. A rablók őt is többször megütötték, majd a támadók egyike megerőszakolta. A bántalmazás következtében a német férfi arccsonttörést szenvedett, a házaspárt kórházban ápolják – közölte a szóvivő.

Nyíkos Tamás jelezte, a három elkövető a tanyáról készpénzt, mobiltelefont és egy laptopot vitt el, mintegy 500 ezer forint értékben.

A rendőrséget a történtekről a házaspár szomszédja értesítette. A járőrök nem sokkal később megtalálták a tettesek hátrahagyott autóját, azonosították az autó tulajdonosait. A három támadó közül az eset után alig néhány órával a rendőröknek csütörtök reggelre kettőt - egy 37 éves és egy 21 éves férfit, apát és fiát - sikerült elfogniuk.

A fiatalabb gyanúsított beismerő vallomást tett, és megnevezte harmadik társukat: egy szintén jánoshalmi, 31 éves férfit, akit eddig elfogatóparancs birtokában, nagy erőkkel keresett a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság.

Nyíkos Tamás elmondta: a 31 éves, jánoshalmi férfi péntek délelőtt feladta magát a helyi rendőrségen. Kihallgatása jelenleg is tart - tette hozzá.

A szóvivő közölte, az elfogott gyanúsítottakat a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat. Ellenük csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!