Belföld

2012.09.04. 07:01

Biztos győzelem

Papírforma eredmény született a hódmezővásárhelyi önkormányzati választáson, azaz simán nyert a fideszes polgármesterjelölt, Almási István. Méghozzá abszolút többséggel, 52,3 százalékkal.

Kozma Gábor

A szocialisták jelöltje, Kis Andrea 23,7 százalékot kapott, míg az immáron stabil harmadik erő, a Jobbik, illetve annak jelöltje, Kovács Sándor 14 százalékot ért el. A választások tehát a papírforma szerint zajlottak és ez bizony rossz hír a baloldalnak. Ugyanis több mint két évvel a konzervatív jobboldal hatalomra jutása után sem képes az MSZP arra, hogy csökkentse hátrányát, vagy legalábbis valamicskét abból lefaragjon. Almási győzelme egyértelműen arra utal, hogy minden eddigi kormányzati botlás, országos nehézség és romló életszínvonal ellenére is stabil, mondhatni abszolút többsége van a koalíciónak. Ez egyben a baloldal súlyos kritikája is. Annyiban, hogy képtelenek igazi alternatívákat felmutatni, képtelenek meggyőzően szövetkezni és képtelenek nyugati típusú, modern szociáldemokrata pártként újjászerveződni. Márpedig bő másfél évvel a választások előtt ez igen nagy hátránynak tűnik. Másrészt pedig szarvashiba lenne, ha most Almási István és ujjongó társai a siker birtokában elbíznák magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!