Belföld

2014.01.10. 18:14

Csalók és hiszékenyek

Alig telik el úgy nap, hogy ne adnánk hírt trükkös tolvajokról, akik főleg az idős emberek hiszékenységére alapozva „garázdálkodnak” a megyében.

Nagy Ildikó

Fantáziájuk határtalan: vagy egy szolgáltató emberének adják ki magukat, vagy egy pohár vízért csengetnek be a lakásba. A forgatókönyv ismerős: amíg az idős ember vizet hoz, számlát, csekket, nyugdíjszelvényt keres, a hívatlan látogatók egyike is keres, méghozzá pénzt – és legtöbbször talál is. Hiába a rendőri figyelmeztetés, a postaládákba bedobott szórólapok – mindig akad újabb áldozat.

Nemrég egy harmadik emeleten élő nénihez csengettek fel ismeretlenek, mondván: az otthon lévő papírpénzeket szeretnék ellenőrizni, nem hamisak-e a bankók. Az asszony magyarázkodott a kaputelefonba, hajtogatta, hogy a gyerekei a lelkére kötötték, hogy soha ne engedjen be idegeneket a lakásba. A ház előtt állók azonban nem adták fel, és addig-addig győzködték a nénit, amíg az megtalálta a megoldást: egy kosárkába beletette az otthon tartott papírpénzt, és az ablakból leengedte az idegeneknek, hogy vizsgálják meg ott... A történet végét – gondolom – kitalálják...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!