Belföld

2017.09.01. 12:56

Elkezdődött az iskola- csomagoljon irigylésre méltó ételt gyermekének!

Gyermekeink a napokban kezdik meg az iskolát. Szükségük lesz finom, tápláló ételekre. Néhány recepttel készültünk, amivel megszínesítheti napjukat.

Gulyás Regina Olimpia

Hogy miért fontos az izgalmas tízórai vagy ebéd? A fiatalok napjuk jó részét az intézményekben töltik. Energiára, feltöltődésre és jókedvre van szükségük. A recepteket a mindmegette.hu oldalról gyűjtöttük.

Caprese saláta. Fotó: Archívum

Bazsalikomos- paradicsomos csirkés tészta- egyszerű, olcsó, de különleges tésztaétel ebédre.

HOZZÁVALÓK

10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom (helyetteíthető frissel),3 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj, 50 dkg csirkemellfilé, só, édes-nemes paprika, 35 dkg penne, 0,5 dl tej, 0,5 dl cukrozatlan habtejszín, 10 dkg mozzarella + a tálaláshoz, 1/2 csokor bazsalikom + a tálaláshoz, csilipehely

Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a lecsepegtetett, felaprított aszalt paradicsomot a meghámozott, átnyomott fokhagymával együtt. Azután kiszedjük, és félretesszük.Az olívaolajat a serpenyőbe locsoljuk, felhevítjük, és megpirítjuk rajta a megtisztított, felcsíkozott csirkemellet.Meghintjük egy kevés sóval és 1 csipet pirospaprikával.A pennét forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint megfőzzük. Félreteszünk kb. 50 ml főzővizet, majd leszűrjük és lecsepegtetjük a tésztát.A húscsíkokhoz keverjük az aszalt paradicsomos keveréket, a tejet, a tejszínt, a felkockázott sajtot, valamint a félretett főzővizet, ezután forgassuk bele a tésztát. Végül a bazsalikom lecsipkedett, felcsíkozott leveleivel és némi csilipehellyel ízesítjük. Forrón, néhány bazsalikomlevéllel díszítve, továbbá egy kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Fotó: Archívum

Pulykás tortilla

HOZZÁVALÓK

40 dkg pulykamellfilé, só, 5 dkg liszt, 1 db tojás, 2 ek kukoricapehely, 7 dkg zsemlemorzsa, 3 dl olaj, 1 db paradicsom, 1/4 db kígyóuborka, 10 dkg tejföl, 1/2 gerezd fokhagyma, 4 db búzatortilla, durvára tört fekete bors

A pulykamellfilét megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. Megsózzuk, és meghempergetjük a lisztben, a felvert tojásban, azután pedig az apróra tört kukoricapehellyel elvegyített zsemlemorzsában. A húscsíkokat ropogósra sütjük a felforrósított olajban.A megmosott paradicsomot és uborkát hajszálvékonyan felkarikázzuk. A tejfölt simára keverjük a megtisztított, átnyomott fokhagymával, valamint egy kevés sóval.Száraz serpenyőben megmelegítjük a tortillalapokat néhány perc alatt, ezután elrendezzük rajtuk a rántott pulykafalatokat a paradicsom- és uborkakarikákkal együtt, és rájuk kanalazzuk a fokhagymás tejfölt.Végül mindet feltekerjük, és meghintjük egy kevés durvára tört fekete borssal.

Barackos- pulykamelles quinoasaláta - igazán trendinek számítanak ma a reformköretek, melyek egészségesek is

40 dkg pulykamell, só,bors, olívaolaj, 1 db cukkini,1 bögre quinoa, zöldfűszersó, 2 db őszibarack, néhány levél friss menta, 1 db citrom leve

A pulykamellet kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és forró serpenyőben egy kevés olívaolajon minden oldalát aranybarnára sütjük. Kiszedjük, félrerakjuk, és az olajban roppanósra sütjük a megsózott cukkinit.A quinoát kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, leszűrjük, és egy tálba tesszük. Megszórjuk zöldfűszersóval, rászórjuk a kész pulykamellet, a felszeletelt őszibarackot és a mentaleveleket. Meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével, és azonnal tálaljuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!