Belföld

2011.08.24. 12:02

Bombának hitték a facölöpöt a csopaki strandon

Nem bombát, mindössze egy facölöpöt találtak a csopaki strandon. A nap folyamán lezártak egy 150 méteres szakaszt a csopaki strandon, miután a vízimentők egy gyanús tárgyat találtak a víz alatt.

Napló

Eszenyi Bernadett, a strandfürdő vezetője elmondta, a vízimentőjük egy 120 centiméter átmérőjű és 150 centiméter hosszú, hegyes végű tárgyat észlelt a vízben, mintegy 2,3 méter mélységben. Ezt hivatalosan jelentették a vízimentő szolgálatnak. Miután a tárgyról pontosan nem lehetett megállapítani, mi az, ezért tűzszerészek segítségét kérték, akik percekkel ezelőtt kiemelték a tárgyat. Végül egy facölöp volt az.

- A cölöp kísértetiesen hasonlított egy bombára, ezért a biztonság kedvéért senkit sem engedtünk a közelbe. A fürdözők nyugodtan viselték a bejelentésünket, néhány bámészkodótól eltekintve nem tudok beszámolni semmi különösről. A lezárt területet felszabadítottuk és amint a tűzszerészek összepakolnak, minden folytatódhat a megszokott menetrend szerint - hangsúlyozta Eszenyi Bernadett.

Azt, hogy a cölöp hogy került a vízbe, pontosan nem tudják, arra gyanakszanak, egy arra járó uszályról eshetett a vízbe.

Bombariadó a strandon - Az első információk

A Napló információi szerint bombariadó van a Csopaki strandon, ezt a megyei katasztrófavédelem ügyeletese is megerősítette. Úgy tudják, hogy a strand középső részét... információit a megyei katasztrófaédelem ügyeletese megerősítette: a csopaki strand területén 

Úgy tudják, hogy a strand középső részét, a főbejárattal szemközti területet zárták le 100 méteres körzetben, a két kisebb bejárat felöli részt használhatják a pihenők. A helyszínen szakértők vizsgálódnak, felzételezik, hogy a mederkotrást végző hajóról kerülhetett egy fém alkatrész a vízbe, de a helyzetet még tisztázni kell.

A Napló információit a megyei katasztrófaédelem ügyeletese megerősítette: a csopaki strand területén (a fürdőzésre használt területtől kicsit távolabb) egy vízimentő egy fémdarabot talált, amiről nem tudni, hogy a kotróhajóról került-e a vízbe. A tűzszerészek a helyszínen dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!