Belföld

2011.05.12. 08:37

Jámbor Nándor lesz a Jobbik új országgyűlési képviselője

A képviselői mandátumáról szerdán lemondó jobbikos Samu Tamás Gergő helyét Jámbor Nándor, a párt Békés megyei alelnöke, a közlekedési és energetikai kabinet tagja veszi át - írja a Barikád című hetilap internetes kiadása.

MTI

A lap interjúban is megszólaltatja Jámbor Nándort, aki - mint közlik - 39 éves orosházi vállalkozó, két gyermek apja, és 2003 óta a Jobbik tagja.
   
Arra a kérdésre, hogyan fogadta a hírt, hogy ő lesz a Jobbik parlamenti frakciójának új tagja, Jámbor Nándor azt mondta: váratlanul érte a felkérés, és nagyon sajnálja, hogy Samu Tamás Gergőnek le kellett mondania.
   
"Távozásával fiatal, felkészült, ambiciózus politikust vesztett a frakció. Munkáját Békés megyei elnökként és országgyűlési képviselőként is egyöntetűen támogatta a megyei szervezet. Példás hozzáállásról tett tanúbizonyságot, amikor nem a pozícióját nézte, nem arra apellált, hogy mentelmi joga mögé bújjon, hanem vállalta a következményeit tettének" - mondta a lapnak Jámbor Nándor.
   
Emlékeztetett arra, hogy a pártban a közlekedési, valamint az energetikai kabinet tagja. Ebből adódóan főleg az energetikai területtel foglalkozik majd a jövőben - tette hozzá, de jelezte: országgyűlési képviselőként Békés megye és Orosháza ügyeit is szeretné felkarolni.
   
Eddigi politikai múltjáról szólva elmondta: a 2010-es országgyűlési választáson képviselőjelöltként indult, és idáig a Békés megyei közgyűlés jobbikos képviselőjeként, a pénzügyi bizottság alelnökeként, valamint a közbeszerzési bizottság tagjaként tevékenykedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!