Belföld

2002.02.25. 16:08

Kedvezõbb hitelek a lakásvásárláshoz

Budapest (mti) – A kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök és Harrach Péter szociális és családügyi miniszter szándéknyilatkozatot írt alá a családok érdekeit képviselõ civil szervezetek vezetõivel a Család – és Gyermekvédelmi Tanács létrehozásáról szombaton.

Mórocz Zsolt

Orbán a fórumon ismertette azokat a meghozott és tervezett intézkedéseket, melyeknek célja a családok helyzetének javítása. Kiemelte: március 1-jétõl a használt lakások vásárlásához ugyanolyan arányú kamattámogatást lehet igénybe venni, mint új lakás vásárlásánál.
Orbán Viktor kifejtette: a kormány célja, hogy a kamatok leszorításával használt lakások vásárlását is segítse, de továbbra is támogatják az új és bérlakások építését, illetve lakásfelújításhoz is igényelhetõ államilag támogatott hiteleket terveznek.
- Magyarországon minden embernek járjon legalább egy esély – mondta Orbán Viktor az eddig 70 ezer fiatal által igénybe vett diákhitelrõl szólva.
Az esélyteremtés lehetõségeit bõvítõ intézkedések között említett a tankötelezettség 18 éves korig történõ felemelését, valamint azt a kormányzati szándékot, hogy az évtized második felében minden második fiatal egyetemen, fõiskolán tanulhasson. Orbán elmondta: 2006-ig a gyermekek után járó adókedvezmény egy gyerek esetén egymillió forint, két gyerek esetén kettõ-, három gyerek esetén hárommillió forint lesz, hasonlóan a szociálpolitikai kedvezményhez, mely egy gyerek után egy-, kettõ után kettõ-, három gyerek után hárommillió forint összegben igényelhetõ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!