Belföld

2012.02.10. 07:52

Kis híján halálra fagytak az illegális migránsok

Mínusz 20 fokban, 40 centis hóban gyalogolt Magyarország felé az a négy algériai állampolgár, akit péntekre virradó éjszaka fogtak el a kiszombori határrendészek.

MTI

A román határőrizeti szervek jelezték a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség ügyeletének, hogy hőkamerájukon négy embert látnak Magyarország felé haladni - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrök keresni kezdték az illegális migránsokat, de ők időközben eltűntek a hőkamera képéről, valószínűleg elrejtőztek. A járőrök a hóban megtalálták a nyomaikat, azokat követve sikerült szűkíteni a kört, és kézi hőkamerával elfogni a négy 25 és 30 év közötti fiatalt Kiszombor külterületén, a vasúti töltésnél - közölte a százados.

A járőrök az átfagyott határsértőknek takarókat és forró teát adtak, de ketten fagyási sérüléseket szenvedtek, őket a mentők a makói kórházba szállították - tudatta a szóvivő.

Az algériai állampolgárok ügyében idegenrendészeti eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!